Pri prevrátení lode s africkými migrantmi zahynulo 42 ľudí

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 07:23 • 2 min
Pri prevrátení lode s africkými migrantmi zahynulo 42 ľudí

ADEN - Čln vezúci desiatky afrických migrantov sa v nedeľu večer prevrátil v Arabskom mori pri pobreží juhojemenskej provincie Šabwa. Nešťatie neprežilo 42 migrantov, oznámila stanica BBC s odvolaním sa na jemenské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Členovia jemenskej námornej hliadky zachránili najmenej 30 ďalších migrantov, ktorých previezli do utečeneckého tábora v meste Majfa.
      

Ďalšie podrobnosti o incidente nie sú známe. Africkí migranti, predovšetkým Etiópčania a Somálčania, utekajúci pred chudobou a nepokojmi vo svojej vlasti, sa obvykle dostanú k južnému pobrežiu Jemenu na lodiach a potom sa vydajú na sever k hraniciam Saudskej Arábie. 
      

V roku 2012 zaplavilo Jemen okolo 84.000 utečencov z krajín Afrického rohu. Mnohí z nich podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu dúfajú, že nájdu prácu v Saudskej Arábii a v krajinách Perzského zálivu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies