Pri prenasledovaní unikajúceho Ukrajinca, padli i varovné výstrely

NETKY.SK • 28 Január 2016, 18:08 • 2 min
Pri prenasledovaní unikajúceho Ukrajinca, padli i varovné výstrely

VYŠNÉ NEMECKÉ – Z hraničného priechodu Vyšné Nemecké - Užhorod ušiel v týchto dňoch Ukrajinec, ktorý sa chcel zrejme vyhnúť podrobnej colnej kontrole. Jeho prenasledovanie sprevádzali i varovné výstrely.

slovakia

left justify in out

Ukrajinec s maďarským pasom prišiel na hraničný priechod v utorok (26.1.) neskoro večer. Viedol motorové vozidlo značky BMW s českými evidenčnými číslami. "Po vykonaní kontroly cestovných dokladov policajtmi Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance, vozidlo a jeho osádka boli podrobení colnej kontrole," informovala hovorkyňa RHCP Agnesa Kopernická.

 

"Vzhľadom na podozrenie colník vydal pokyn na vykonanie podrobnej colnej kontroly a šoféra vyzval, aby auto pristavil. Počas presunu na ďalšiu kontrolu vodič neakceptoval pokyny colníka a unikol z colného priestoru, pričom druhý z cestujúcich ostal v colnom priestore," uviedla k prípadu hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

 

Unikajúce vozidlo následne začali prenasledovať policajné hliadky. "Keďže vodič nereagoval na pokyny policajta a vozidlo nezastavil, boli použité varovné výstrely do vzduchu," ozrejmila hovorkyňa RHCP.

 

Ukrajinec unikal k hraniciam s Maďarskom a tak o jeho prenasledovaní vyrozumeli maďarské policajné orgány. "Vozidlo sa na území Slovenskej republiky nepodarilo zastaviť," dodala Kopernická.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies