Pri pondelkovej streľbe v Kalifornii zahynulo päť občanov Číny

NETKY.SK • 27 Január 2023, 15:00 • 2 min
Pri pondelkovej streľbe v Kalifornii zahynulo päť občanov Číny

Peking - Päť čínskych občanov bolo medzi obeťami pondelkovej streľby v pobrežnom mestečku Half Moon Bay v americkom štáte Kalifornia, oznámil čínsky generálny konzulát v San Franciscu.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informuje podľa piatkovej správy agentúry Reuters. Pondelková streľba v mestečku Half Moon Bay si vyžiadala celkovo sedem obetí na životoch. K streľbe v Kalifornii došlo aj minulý týždeň v sobotu – v tanečnom klube v meste Monterey Park zahynulo 11 ľudí. "Generálny konzulát komunikuje s relevantnými americkými úradmi, aby sledoval priebeh vyšetrovania," uviedol vo vyhlásení hovorca konzulátu. Dodal, že generálny konzulát násilie ostro odsudzuje. Polícia po útoku v Half Moon Bay zadržala 66-ročného čínskeho občana, ktorý je obvinený zo sedemnásobnej vraždy a jedného pokusu o vraždu. Podľa agentúry AFP sa páchateľ vo štvrtok pred médiami k vraždám priznal a tvrdil, že trpí duševnou chorobou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies