REPORTÁŽ - Robert Fico: "Tento štát je v prdeli. Ale totálnej."

NETKY.SK • 2 November 2021, 19:24 • 2 min
REPORTÁŽ - Robert Fico: "Tento štát je v prdeli. Ale totálnej."

BRATISLAVA - Politik na utorkovej tlačovej konferencii zopakoval, že vo zverejnených nahrávkach z poľovníckej chaty sa nepreukázala žiadna trestná činnosť. Médiá ich podľa neho zverejnili s cieľom poškodiť Smeru-SD. Očakáva vyvodenie zodpovednosti aj voči médiám, ktoré nahrávky zverejnili.

slovakia

left justify in out

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico avizuje podávanie trestných oznámení v súvislosti s nahrávaním rozhovorov na chate s advokátmi. Očakáva tiež, že orgány činné v trestnom konaní vyvodia trestnoprávnu zodpovednosť voči tým, ktorí podľa neho nezákonne sledovali a vyrábali záznamy.

 

img

 

Vyšetrovatelia mali podľa Fica informovať prokuratúru, že cez získané materiály nepotvrdili spáchanie trestného činu. Médiá podľa neho vedeli, že nejde o trestnú činnosť, ale aj tak materiál zverejnili, aby poškodili Smer-SD. "Máme právo konštatovať, že na Slovensku je eminentné ohrozenie demokracie," skonštatoval s tým, že sa voči opozícii používajú nekalé metódy. V rozhovoroch rozoberali podľa Fica súkromné veci, ktoré nezakladajú žiadnu trestnoprávnu zodpovednosť. Dodal, že ich zaznamenali v rozpore so zákonom.

 

Fico zopakoval, že v nahrávkach "nič nie je". "Pokojne to všetko zverejnite, lebo tam nič nie je," doplnil. Hovorí o rozvrátenom právnom štáte a porušovaní práv. "Bojím sa o tento štát. Tento štát je v prdeli. Ale totálnej," vyhlásil. 

 

Prečítajte si tiež: Nahrávky z chaty sú podľa Milana Vetráka dôkazom o morálnom poklese Roberta Fica

 

Vo viacerých médiách minulý týždeň zverejnili videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na chate stretávali Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara. 

 

 

 

 

Medializovanie nahrávok prišlo po tom, ako prokuratúra informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.

 

 

Robert Fico sa na tlačovej besede odmietol vyjariť k tomu, že podľa nahrávok pomohol priateľke Kataríne Szalayovej s vybavením bezpečnostnej previerky. Vďaka svojmu známemu, ktorého pomenoval Martin, pre ňu získal vopred otázky, na ktoré mala odpovedať počas pohovoru na Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ). Na otázku k tejto téme redaktorovi z TV Markíza odvetil, že táto televízia patrí do čriedy prasiat Georgea Sorosa, ktorých cieľom je zničiť Smer-SD. 

 

Prezidentke Zuzane Čaputovej zároveň vytkol, že kauzu ignoruje. "Ja by som to fakt niekedy zaželal tej pani prezidentke, ktorá všetko ignoruje, ale že úplne všetko ignoruje," povedal. 

 

K téme: Robert Fico vybavil kamarátke bezpečnostnú previerku. Generálny prokurátor sa rozhodol konať!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies