Barcelona zdolala v dramatickom dueli 3. kola španielskej La Ligy Villarreal 4:3, Xavi: "Bláznivý zápas"

NETKY.SK • 28 August 2023, 10:45 • 2 min
Barcelona zdolala v dramatickom dueli 3. kola španielskej La Ligy Villarreal 4:3, Xavi: "Bláznivý zápas"

VILLAREAL - Futbalisti Barcelony zvíťazili v dramatickom dueli 3. kola španielskej La Ligy na pôde Villarrealu 4:3. K triumfu Kataláncov výrazne dopomohol len 16-ročný útočník Lamine Yamal. Barcelona si vybudovala náskok pomerne skoro, už v 15. minúte viedla 2:0.

slovakia

left justify in out

Domáci však dokázali do polčasovej prestávky vyrovnať a po góle Alexa Baenu z 50. minúty dokonca vyhrávali. Hostia strhli víťazstvo na svoju stranu v rozpätí štyroch minút, keď sa presadili Ferran Torres a Robert Lewandowski.

"Bol to bláznivý zápas, čo bola čiastočne naša chyba. Akonáhle však viedli 3:2, hrali sme čo najlepšie a vytvorili sme si veľa šancí na skórovanie. Myslím si, že gólov sme mohli streliť aj viac," uviedol tréner "blaugranas" Xavi Hernandez po stretnutí.

 

Yamal prihral na úvodný gól Gaviho a v 57. minúte sám takmer skóroval, prudkou strelou trafil brvno. Veľkú rolu zohral pri víťaznom góle poľského kanoniera zo 71. minúty. Španielsky mladík opäť trafil tyč a lopta sa odrazila priamo pred Lewandowského, ktorý nezaváhal. Odchovanec Barcelony sa stal minulý týždeň najmladším hráčom, ktorý štartoval za A-tím. V stretnutí s Cadizom (2:0) strávil na ihrisku 85 minút. "Lamine odohral ďalší skvelý zápas. Veľmi nám pomohol, vytvoril si množstvo šancí a pridal dve asistencie. Keď som začínal hrať, bál som sa, ale našim mladým hráčom a La Masii úplne veríme," dodal Xavi. 

Šestnásťročného útočníka Yamala neskôr vystriedal Ansu Fati. Mladíkovi počas odchodu tlieskali nielen priaznivci Barcelony, ale i domáci fanúšikovia, pripomína agentúra AP. "Našťastie sa príliš nebojím. Jednoducho vyjdem na trávnik a hrám futbal, ktorý mám rád. Snažím sa čo najlepšie využiť šance, ktoré mi náš kouč dáva," reagoval Yamal po zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AP Foto: Barca Blaugranes
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies