Pri lesných požiaroch v Austrálii už zhorelo 370.000 hektárov

NETKY.SK • 10 Január 2013, 11:00 • 2 min
Pri lesných požiaroch v Austrálii už zhorelo 370.000 hektárov

Pri lesných požiaroch v Austrálii už zhorelo 370. 000 hektárov - Svet Približne 370.

slovakia

left justify in out

img

Približne 370.000 hektárov už v Austrálii zhorelo pri pretrvávajúcich lesných požiaroch, informoval dnes Bob Rogers z hasičského zboru austrálskeho štátu Nový Južný Wales. 

Na juhovýchode Austrálie hasiči naďalej bojujú s nebezpečnými požiarmi. Rekordné januárové horúčavy - s teplotami nad 40 stupňov - spôsobovali búrky, ktorých blesky vyvolali stovky požiarov. Poveternostné podmienky sa zrejme nezlepšia ani v najbližších dňoch, uviedla tlačová agentúra DPA.

Požiare zničili rad domov, usmrtili tisíce úžitkových zvierat a zhoreli veľké plochy pasienkov. Na ostrove Tasmánia zhorelo minulý týždeň 126 domov.

Austrálske úrady sa zo začiatku obávali, že si požiar možno vyžiadal životy až 100 ľudí, čo sa však nepotvrdilo. Mnohí nezvestní našli útočisko u príbuzných, priateľov a susedov.

"Pátranie (po nezvestných) sme ešte neuzavreli, ale rastie nádej, že nebudeme mať žiadne obete,"vysvetlil Scott Tilyard z tasmanskej polície.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies