Maturitné skúšky budú v štandardnom režime, vyhlásil Gröhling

NETKY.SK • 16 Február 2022, 15:05 • 2 min
Maturitné skúšky budú v štandardnom režime, vyhlásil Gröhling

BRATISLAVA – Maturity budú tento rok v štandardnom režime. Potvrdil to v stredu (16. 2.) minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Ministra ďalej teší, že dôjde aj k úprave individuálnej karantény pre žiakov. Poukázal, že boli vypočuté ich požiadavky a argumenty.

slovakia

left justify in out

Presné detaily však podľa jeho slov upraví vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR. Verí, že k individuálnej karanténe sa pristúpi od marca. V súvislosti s maturitnými skúškami minister povedal, že sa budú realizovať v štandardnom režime. Zmena bude podľa jeho slov v prípade predĺženia doby externej časti maturitnej skúšky a písomnej formy internej časti v každom vyučovacom predmete o 15 minút. Školy tiež upravia zadania ústnej formy internej časti tak, aby otázky reflektovali spôsob vzdelávania žiakov v období dištančného vyučovania.

 

img

 

Možno vás zaujme: Vakcínu proti HPV budú preplácať zdravotné poisťovne



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies