Rozhovor pred zápasom: Buchinger vs. Paradeiser: Srdcia bijú v ringu, kto zaznamená víťazstvo?

NETKY.SK • 2 December 2023, 11:46 • 2 min
Rozhovor pred zápasom: Buchinger vs. Paradeiser: Srdcia bijú v ringu, kto zaznamená víťazstvo?

V najnovšom zápase slovenskej MMA scény sa stretnú Ivan Buchinger a Ronald Paradeiser, pričom obaja borci predviedli už v minulosti ohromujúce výkony, ktoré nechávali fanúšikov v napätí. Buchinger sa s Paradeiserom stretli v ringu už pred dvoma rokmi v rámci večera Oktagon 21, ktorý sa konal v Brne. Ako sú títo dvaja borci na seba pripravení teraz?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stále mladý slovenský fighter Ronald Paradeiser (26) v posledných rokoch bojoval naozaj v mnohých zápasoch. Keďže sa mu vyhýbali zranenia, zvládol štandardne aj tri dôležité súboje za rok. Jeho celková bilancia na profi úrovni je 17 výhier – 8 prehier. Je to karatista, lepšie sa rozhodne cíti v postoji, v submisii má negatívnu bilanciu.

 

Vďaka dobrým výsledkom si už v roku 2021 vyslužil príležitosť v titulovom zápase práve proti Buchingerovi. V Brne však vtedy prehral po submisii už v prvom kole. O rok bojoval o dočasný titul proti Losene Keitovi, ale po piatich kolách opäť prehral, tentoraz na body. Odvtedy však Rony vyhral štyri zápasy v rade, preto má ako aktuálna jednotka ľahkej váhy opäť právo postaviť sa do boja o titul.

 

Rony má za sebou 5 tažkých tréningových týždnov v poľskej Ankos MMA, a ako sám povedal: "Verím, že som v najlepšej forme, aj to tak cítim." Od súpera Ivana Buchingera očakáva, že ho bude chcieť hodiť o zem, no to mu však on, samozrejme, nebude chcieť dovoliť. Aj sám Paradeiser zhodnotil, že Buchinder je lepší na zemi a tiež, že je lepší grappler, avšak Paradeiser je lepší stand-uper, za čo hovoria aj štatistiky. Môžeme teda očakávať výnimočný fight!

Legenda slovenskej MMA Ivan "Buki" Buchinger (37) stále patrí medzi špičku na domácej scéne. Bývalý šampión XFN, M-1 Global či Cage Warriors, už vlastnil aj dva tituly v Oktagone a je tiež 5-násobným majstrom sveta v karate. Momentálne je bez opasku, ale práve to chce zmeniť 9. decembra.

 

V roku 2021 získal v Oktagon MMA titul v ľahkej aj perovej váhe, keď zdolal Paradeisera i Vojta Barboríka. O jeden z opaskov ho však potom obral Keita a druhý stratil kvôli výpadku. Veterán z Gabčíkova má v profesionálnej kariére bilanciu 41 výhier – 8 prehier. I keď s Ronym má "Buki" spoločné karate, rozdielové sú určite najmä jeho špičkové schopnosti na zemi, v submisii má štatistiky 24–0.

 

Karty sú teda rozdané, a nám už len zostáva počkať do 9. decembra, kedy sa počas jubilejnej noci Oktagon 50 v Ostrave proti sebe postavia títo borci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Šport.sk, Oktagon MMA, Fight Live, Foto: Sportinak.sk / Oktagon MMA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies