Pri koaličnom nálete v Jemene zahynulo najmenej 25 ľudí vrátane civilistov

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:43 • 2 min
Pri koaličnom nálete v Jemene zahynulo najmenej 25 ľudí vrátane civilistov

SANÁ - Najmenej 25 ľudí zahynulo pri dnešnom nálete vojenskej koalície vedenej Saudskou Arábiou, ktorého terčom boli pozície šiitských povstalcov v provincii Taíz ležiacej na juhu Jemenu.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami je podľa príslušníkov jemenských bezpečnostných síl 15 povstaleckých bojovníkov a 10 civilistov, uviedla agentúra AP. Pri nálete, ku ktorému došlo dnes v skorých ranných hodinách, utrpelo zranenia aj ďalších deväť civilistov.

 

Medzičasom stúpol na 48 aj počet obetí, ktoré si vyžiadala pondelňajšia séria útokov v meste Mukálla. Terčom týchto bombových a iných útokov, z ktorých armáda viní jemenskú odnož militantnej organizácie Islamský štát, boli kancelárie bezpečnostných síl, vojenské kasárne či kontrolné stanovišťa. Zranenia pri nich utrpelo aj ďalších 30 ľudí.

 

Konflikt v Jemene, v ktorom Rijádom vedená koalícia bojuje proti šiitským povstalcom podporovaným Iránom, si od marca 2015 vyžiadal takmer 9000 životov a spôsobil v krajine rozsiahlu humanitárnu krízu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies