Nurmagomedov tvrdí, že ženy do MMA nepatria. Reakcia verejnosti na seba nenechala dlho čakať

NETKY.SK • 7 September 2021, 14:54 • 2 min
Nurmagomedov tvrdí, že ženy do MMA nepatria. Reakcia verejnosti na seba nenechala dlho čakať

Legendárny Khabib Nurmagomedov mal doteraz povesť jedného z najobľúbenejších bojovníkov. Po jeho najnovšom vyjadrení však dostala vážne trhliny. Dagestanský orol sa totiž nechal počuť, že v bojových umeniach neexistuje miesto pre opačné pohlavie.

slovakia

left justify in out

Neporazený bojovník sa už v minulosti vyjadril, že by ženy nemali v bojových športoch vôbec pôsobiť. Značnú mediálnu pozornosť si však získali jeho výroky spred niekoľkých týždňov, ktoré boli venované tzv. ring girls. Tie sú obľúbenou súčasťou MMA turnajov na celom svete.

 

img

 

„Nechcem nikoho uraziť, ale ring girls sú najzbytočnejšími osobami v bojových športoch. Mám otázku. Aký je ich účel? Na obrazovke sa môžete pozrieť, že ide povedzme o druhé kolo. Samozrejme si uvedomujem, že je to história. V budúcnosti sa však môžeme poučiť z chýb z minulosti. Keď sa pozriem do histórie, tá nám hovorí, že sú zbytočné. To je môj osobný názor“.

 

img

 

Nurmagomedov sa po konci kariéry v UFC rozhodol vyskúšať dráhu futbalistu. Venuje sa tiež trénovaniu a je promotérom vlastnej organizácie Eagle Fighting Championship, v ktorej by ste sporo odeté slečny hľadali márne. V spoločnosti však napriek jeho pôvodnému tvrdeniu majú miesto aj bojovníčky, napríklad populárna Antonina Kuleshova z Bieloruska. Ďalej treba zdôrazniť, že Khabib je ortodoxným moslimom, ktorý vyrástol v ruských horách, a tak sa jeho myslenie od západného sveta značne líši.

 

Z jeho názoru si na sociálnych sieťach uťahoval Conor McGregor, odkaz mu navyše poslala aj najslávnejšia ring girl Arianny Celeste, ktorá sa vďaka svojej práci stala celebritou.

 

img

 

„V tomto priemysle pracujem už pätnásť rokov a naučila som sa, že je niekedy jednoduchšie veci neriešiť. Pätnásť rokov sme viac než len ring girls. Venovali sme veľa času tomu, aby sme propagovali UFC a prejavovali lásku fanúšikom. Svet sa síce teraz dosť zmenil, aj tak však cítim tú nekonečnú energiu vždy, keď máme podujatie s fanúšikmi. Vďaka mojej práci som sa stala nezávislou ženou, ktorá vlastní tri domy, jeden z toho v Los Angeles, kde je to naozaj drahé. Taktiež som sa stala ženou, ktorá sa nebojí riskovať. Môžeš o nás hovoriť, že sme zbytočné, pretože ľudia ako ja, ktorí tvrdo pracujú, to riešiť nebudú. Nemusíš ma mať rád. Budeš ma však rešpektovať“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies