Rozárium hudby - výnimočné spojenie ruží, medu a Beethovena v Dolnej Krupej

NETKY.SK • 30 August 2023, 11:34 • 2 min
Rozárium hudby - výnimočné spojenie ruží, medu a Beethovena v Dolnej Krupej

V romantickom parku pri kaštieli v Dolnej Krupej sa v sobotu 9. augusta bude aj tento rok konať ďalší ročník unikátneho podujatia Rozárium hudby.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spojenie krásy hudby a pestrofarebných ruží prinesie všetkým návštevníkom opäť výnimočný zážitok posledných letných dní v nádhernom prostredí najväčšieho rozária na Slovensku a jedného z najväčších v strednej Európe.

Brány podujatia sa otvoria už o 12-tej hodine, súčasťou programu bude komentovaná prehliadka areálu parku kaštieľa, počas ktorej spoznáte jeho najkrajšie zákutia, uvidíte mohutný sekvojovec mamutí, či tunajšiu umelú jaskyňu. Dozviete sa niečo aj o návštevách Ludviga van Beethovena v Dolnej Krupej, uvidíte Beethovenov domček.

Návštevníci budú môcť na vlastné oči vidieť ružové kráľovstvo, ktorého tradíciu tu založila na začiatku 20. storočia vášnivá pestovateľka - grófka Mária Henrieta Choteková. Súčasťou podujatia bude aj možnosť spoznať tunajší Medoland, Včelárium, Villu Apimed a ochutnať medovinu, ktorá sa tu vyrába.

V rámci koncertu, začínajúceho o 18.30 zaznie Beethovenova Sonáta č. 14 cis mol Mesačného svitu a ďalšie veľkolepé diela od Beethovena, ale aj Johanna Nepomuka Hummela, ktoré skvele zapadnú do nádherného prostredia parku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies