Prezidentský kandidát Kiska rokoval s ombudsmankou Dubovcovou

NETKY.SK • 17 Január 2014, 12:04 • 2 min
Prezidentský kandidát Kiska rokoval s ombudsmankou Dubovcovou

BRATISLAVA - Je nešťastné, ak vláda odmietne verejnú ochrankyňu práv zvolenú v parlamente pustiť na svoje rokovanie, nechce ju vypočuť a nemieni sa s ňou vôbec baviť bez ohľadu na tému.

slovakia

left justify in out

Myslí si to nezávislý kandidát na prezidenta SR Andrej Kiska, ktorý sa dnes stretol s verejnou ochrankyňou práv Janou Dubovcovou. "Je neprípustné, keď sa namiesto hľadaní riešení problémy na Slovensku bagatelizujú siláckymi rečami a osobnými útokmi," zdôraznil.

Podľa kandidáta na prezidenta namiesto vecnej diskusie o návrhoch obmudsmanky, ako sú napríklad kamery v policajných autách pri zásahoch alebo na policajných staniciach, sa zodpovední schovávajú pred problémami a nechcú o nich nič počuť. "Skutočná stabilita stojí na dôvere ľudí, že ak má krajina problém, politici ho vidia, rozumejú mu a riešia ho," podotkol Kiska.

Do boja o Prezidentský palác sa prihlásilo dovedna 15 kandidátov. Okrem Kisku aj premiér Robert Fico (Smer-SD), nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, expredseda KDH Ján Čarnogurský, šéf klubu KDH Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), poslanec NR SR za SaS Peter Osuský, Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO. Prvé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 15. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies