Podľa Messiho by mohla vynútená pauza Barcelone pomôcť

NETKY.SK • 16 Máj 2020, 11:17 • 2 min
Podľa Messiho by mohla vynútená pauza Barcelone pomôcť

BARCELONA - Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi verí, že jeho klubu FC Barcelona pauza v miestnej La Lige vynútená pandémiou koronavírusu pomôže. "Možno nám táto prestávka prospeje, ale či to tak bude, uvidíme až po reštarte súťažného diania," povedal.

slovakia

left justify in out

Opatrenia 
Najvyššia španielska futbalová súťaž nútene pauzuje od 12. marca, vtedy ju vedenie La Ligy prerušilo, pretože v krajine sa rýchlo začalo šíriť ochorenie COVID-19. Až doteraz mu v Španielsku podľahlo už viac ako 27-tisíc pacientov.

 

Partner v útoku 

Argentínčan však nešpecifikoval, akým spôsobom môže katalánskemu veľkoklubu prestávka pomôcť. Jedno je však isté, pauza dala priestor na zotavenie jeho partnerovi v útoku Luisovi Suárezovi. FC Barcelona pravdepodbne pomohlo aj to, že hráči si mohli dostatočne oddýchnuť, pretože ich súťažný program bol poriadne nahustený.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Luis Suarez (@luissuarez9),

 

Mierne zaváhanie v Lige majstrov 

V čase prerušenia diania takmer na celom svete bol FC Barcelona lídrom La Ligy dva body pred Realom Madrid a v Lige majstrov ho čakala domáca odveta osemfinále proti talianskemu Neapolu po remíze u súpera 1:1. práve táto, pre mnohoých možno nečakáná, remíza mohla predznamenávať začínajúce komplikácie počas szóny. Avšak prišla stopka pre všetky športové súťaže. 

 


Podľa Messiho pauza môže klubu pomôcť aj v tom, aby sa viac adaptovali na herný štýl nového trénera Quiqueho Setiéna. "Ak by sme po pauze hrali tak ako pred ňou, Ligu majstrov by sme nikdy nevyhrali," myslí si Messi. "Nepochybuje o svojich spoluhráčoch ani o tom, že máme na to, aby sme uspeli na všetkých frontoch. Nie však hrou, akú sme predvádzali," doplnil.

 

Reštart La Ligy 
Futbalové kluby v Španielsku nedávno dostali šancu umožniť hráčom prípravu v tréningových centrách. La Liga by mohla opäť rozbehnúť 12. júna, ak to situácia v krajine dovolí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies