Pietne miesta v Košiciach budú cez Dušičky otvorené dlhšie

NETKY.SK • 25 Október 2023, 07:30 • 2 min
Pietne miesta v Košiciach budú cez Dušičky otvorené dlhšie

KOŠICE - Mesto Košice počas dušičkového obdobia predĺži otváracie hodiny pietnych miest, zmení organizáciu dopravy a parkovania a dôjde tiež k posilneniu spojov mestskej hromadnej dopravy či hliadok mestskej polície (MsP). Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Od 1. do 3. novembra bude areál Verejného cintorína a urnový háj Krematória otvorený od 7.00 do 22.00 h. V ostatných dňoch, až do 8. novembra, budú k dispozícii do 20.00 h. Od 9. novembra prejdú obe pietne miesta na zimný režim s otváracími hodinami do 17.00 h.

Mesto pripomína, že vstupná časť a parkovisko Verejného cintorína prechádzajú revitalizáciou. "Motorizovaní návštevníci nebudú môcť parkovať pred hlavným vstupom na Verejný cintorín. K dispozícii majú parkovacie miesta na Cintorínskej ulici v jednom jazdnom pruhu v oboch smeroch," uvádza s tým, že od stredy (25. 10.) do 3. novembra bude možné parkovať aj na Rastislavovej ulici v pravom jazdnom pruhu v úseku od cintorína v smere na Alejovú, ktorý bude dočasne vyhradený na parkovanie.


Zároveň bude pri hornom vstupe na Verejný cintorín pri ZŠ na Užhorodskej ulici z dôvodu zriadenia dočasného parkovania až do 10. novembra zjednosmernená ulica a uzavretý jeden jazdný pruh. "Mesto aktuálne rokuje o možnosti využívať jedno zo súkromných parkovísk v areáli na Južnej triede," dodáva.

Pri vstupe na Verejný cintorín z Rastislavovej ulice vytvoria koridor pre peších. Využiť môžu aj horný vstup z Užhorodskej ulice či vstup cez Židovský cintorín.

Mesto zároveň upozorňuje, že v stredu sa bude na prístupovej komunikácii pred vstupom na cintorín realizovať kladenie ložnej vrstvy asfaltu. "Vozidlá pohrebnej služby môžu využiť vstup cez susedný Židovský cintorín. Nemotorizovaní návštevníci sa na Verejný cintorín dostanú cez Židovský cintorín alebo cez horný vstup z Užhorodskej ulice," spresnil magistrát.

 

Verejnosti odporúča, aby na presun na pietne miesta využívala najmä MHD. Na autobusových linkách č. 12, 16 a 33 budú od soboty (28. 10.) do 1. novembra premávať veľkokapacitné autobusy. Počas Sviatku všetky svätých bude na linke č. 33 ku Krematóriu posilnená doprava a mimoriadne bude zabezpečená aj prevádzka na linke č. 54, ktorá zastavuje na zastávke pri Verejnom cintoríne.

Zvýšený dohľad pri pietnych miestach bude MsP vykonávať od soboty do 2. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Verejný cintorín Košice / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies