REPORTÁŽ Raperka Sima má nové domáce štúdio a trénuje na turné

NETKY.SK • 9 Apríl 2022, 17:00 • 2 min
REPORTÁŽ Raperka Sima má nové domáce štúdio a trénuje na turné

Má 25 rokov a je považovaná za najúspešnejšiu slovenskú raperku. Simona Hégerová známa pod pseudonymom Sima má na Slovensku vypredané koncerty, najpredávanejšie cédečká a so svojimi piesňami valcuje internet. V rozhovore Netkám prezradila, ako si s partnerom postavili dom s vlastným štúdiom, prečo nebehá a aj to, že jej pripravované turné bude niečo, čo tu ešte nebolo!

slovakia

left justify in out

 

 

Sima si v detstve zaspievala v Minitalent šou Petra Marcina, ktorému sekundoval Marián Čekovský. Ako 16-ročná  debutovala    songom s názvom Over You, ktorý bol z kategórie svieži, tanečný, letný party hit. Do povedomia ľudí sa speváčka dostala vďaka úspešnému projektu pre začínajúcich interpretov Podzemgang, ktorý založil raper Ego. Pre Podzemgang vznikol jej úspešný singel On je len kamarát, na ktorom spolupracovala práve s členom Kontrafaktu.

 

img

 

„Spievala som od malička a keď som mala deväť rokov, tak sa ma niekto spýtal, že čím chcem byť, keď budem veľká. A ja som jednoznačne odpovedala, že speváčka. Takže od deviatich som to začala brať vážne a začala som v Trnave chodiť do základnej umeleckej školy. A potom to už išlo, začala som sa prihlasovať do rôznych súťaží. Skúšala som šťastie a zbierala som skúsenosti. Moja kariéra sa začala skladbou s Egom, s ktorým sa mi dobre spolupracuje. Už máme spolu viac songov a rozumieme si aj ako ľudia, stretávame sa aj v súkromí,“ prezradila Sima.

           

Za výrazné úspechy vďačí podľa vlastných slov svojej ambicióznosti a producentskej spolupráci s partnerom Tomášom Gajlíkom, s ktorým žije a tvorí takmer osem rokov.

 

img

 

„Postavili sme si dom práve kvôli tomu, že sme chceli mať doma pohodlné veľké štúdio. Predtým sme bývali v maličkom byte, kde sme si štúdio spravili z bývalej kuchynky. Keď tam bol jeden človek, ten druhý sa ledva zmestil. A keď prišiel niekto nahrávať feed, tak to bolo stratené. Tak sme chceli komfortné štúdio, aby sme sa v ňom cítili dobre. Všetky nové skladby vznikajú tam,“ teší sa speváčka.

 

V domácím štúdiu vzniklo aj zatiaľ posledné dlhoočakávané EP Story, ktoré obsahuje päť skladieb a jeden bonus v podobe letného hitu s názvom Keď si so mnou.

 

 

„Pointa tohto EP-čka je, že každý z nás má svoj príbeh. Každý zažívame rôzne fázy, raz sme hore a raz sme dolu. Všetko to ide v takej sínusoide. A aj toto EP je tak poňaté, prvá skladba je veselá, druhá vážnejšia, tretia je párty skaldba, štvrtá zasa smutná. Tam je krásne vidieť, ako sa strieda nálada a presne tak som to chcela spraviť. Počúvam veľa hudby, popovej, hip-hopovej, gospel aj R&B. Aj preto je moja hudba rôznorodá, nedržím sa jedného žánru,“ vysvetľuje Sima. 

 

img 

         

 

Udržiava sa v skvelej forme a stará sa o seba. Rada sa pekne oblieka, sama sa dokáže nalíčiť a miluje zmenu farby vlasov.  

 

„Ja zásadne nebehám. Keby som prebehla čo i len krátku vzdialenosť, tak hneď schudnem hneď dve kilá. Absolútne nemôžem behať. Asi vyskáčem veľa na koncertoch. Koncertujem každý víkend, niekedy mám aj dvoják alebo troják za jeden deň. Takže to je kondične pre mňa dostatočné. Ale začala som chodiť do fitka, nie preto, aby som schudla, to mi ide, to mám asi geneticky dané. Ale naopak, aby som nabrala svaly a spevnila sa. A aby som vládala na turné, na ktoré sa už veľmi teším,“ pozýva Sima.   

 

img

         

Najbližšie ju môžete vidieť a počuť na turné, ktoré štartuje v máji. Stretneme sa na koncertoch v Prahe, Brne, Ostrave, v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Košiciach. A ako Sima sľubuje, uvidíme, čo sme ešte nevideli….

 

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Netky boli na premiére romantickej komédie Srdce na dlani, Kristína Svarinská prezradila čo ju spája s mladým Polívkom!

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies