Cez Kollárovu ulicu v Banskej Bystrici povedie cyklotrasa

NETKY.SK • 23 September 2023, 09:30 • 2 min
Cez Kollárovu ulicu v Banskej Bystrici povedie cyklotrasa

BANSKÁ BYSTRICA - Európsky týždeň mobility, ktorého cieľom je dosiahnuť vyššiu kvalitu života a menej emisií znečisťujúcich plynov v ovzduší nižším počtom áut, v piatok vrcholí. Banskobystričania si počas Dňa bez áut vyskúšali, ako by po zmene dopravného režimu mohla vyzerať Kollárova ulica, cez ktorú by mala viesť plánovaná cyklotrasa z centra mesta na sídlisko Sásová.

slovakia

left justify in out

"Na cyklotrasu už máme vyhotovenú projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie. Pôvodne sa v tejto lokalite uvažovalo iba s vyznačením piktogramov na vozovke. Sme presvedčení, že pri cyklotrase, spájajúcej najväčšie sídlisko Sásová s centrom mesta, musíme byť odvážnejší, a preto nový návrh počíta na Kollárovej ulici so samostatnou obojsmernou cyklotrasou na úkor jedného jazdného pruhu," zdôraznil prvý viceprimátor Jakub Gajdošík.

 

Mesto ponechá Kollárovu ulicu zjednosmernenú od križovatky s Komenského ulicou po Rudlovskú cestu v smere do Sásovej až do 28. septembra. Vozidlá prichádzajúce z najväčšieho sídliska môžu použiť Skuteckého ulicu. Jej dopravný režim zostal bez zmeny. V smere od križovatky s Komenského ulicou, popod cintorín do centra mesta, je zachovaná jednosmerná doprava. Povolené je tam pozdĺžne parkovanie po ľavej strane.

Ako pripomenula Dominika Adamovičová z magistrátu, Banská Bystrica sa už niekoľko rokov snaží o zlepšenie úrovne cyklistickej infraštruktúry. Po výstavbe cyklomosta v Radvani sa v ďalšom období dostane na rad aj niekoľko úsekov cyklotrás, ktoré sa nachádzajú v rôznom štádiu rozpracovanosti.

 

Vodiči motorových vozidiel pocítili v piatok obmedzenie aj na Námestí Štefana Moysesa, kde uzavreli cestu pod Starou tržnicou. V tomto priestore bol pripravený celodenný program pre malých i veľkých. Každého, kto prišiel na bicykli alebo kolobežke, odmenili. K dispozícii boli aj kolobežky s možnosťou ich využitia na 20-minútovú jazdu zdarma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: BB online
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies