V poľskom obchode v Británii polícia zadržala nelegálny alkohol spolu s liekmi, ktoré mali byť iba na lekársky predpis

NETKY.SK • 16 Február 2021, 15:09 • 2 min
V poľskom obchode v Británii polícia zadržala nelegálny alkohol spolu s liekmi, ktoré mali byť iba na lekársky predpis

VEĽKÁ BRITÁNIA - Polícia vykonávala razie v miestnych obchodoch a narazila na nelegálny alkohol, či lieky, ktoré by mali byť iba v lekárni. Majiteľ tvrdil, že alkohol má pre vlastnú spotrebu.

slovakia

left justify in out

Na Portlandskej ulici v Británii a v jej okolí bolo skontrolovaných niekoľko obchodných priestorov, kde boli vykonávané policajné razie. Dňa 9. decembra policajti vošli do obchodu s názvom Zabka a zažili „prekvapenie“. Z názvu a nápisov na obchode vyplýva, že šlo o poľský obchodík so zmiešaným tovarom. Informoval o tom portál ladbible.com.

 

img

 

Zaistili viac ako 190 druhov nelegálnych liekov, 62 fliaš nezdaneného alkoholu a päť fliaš nezákonnej vodky Krackoff, ktorá bola odoslaná na testovanie a zistilo sa, že obsahuje 150 000-krát viac alkoholu, ako je zákonom povolené.

 

img

 

Každému, kto si v obhcode kúpil túto fľašu je odporúčané kontaktovať políciu. Následne sa 11. februára uskutočnilo pojednávanie pred licenčným výborom a po zistení, že vlastník neplní stanovené ciele a povinnosti, mu bola odobratá licencia na priestor i na alkohol.

 

img

 

„Ak niekto uvidí alebo zakúpi tento konkrétny produkt, mal by sa obrátiť na políciu. Toto je prvé zadržanie tejto konkrétnej nezákonnej značky v  Británii a na zistení jej pôvodu spolupracujeme s Potravinárskou agentúrou," spomenul seržant Kim Enderby z oddelenia licencií na alkohol.

 

 

"Ostatné zaistené značky boli registrované, ale nebola za ne zaplatená daň. Žiadny z týchto výrobkov nebol získaný legálne z veľkoskladu, ale boli distribuované zločineckými gangmi prostredníctvom nelegálneho čierneho trhu. Okrem alkoholu, ktorý sme zaistili, bolo zadržané veľké množstvo zahraničných liekov," pokračoval seržant.

 

Podľa Enderbyho, niektoré zo 190 druhov liekov, ktoré boli zadržané, sú vo Veľkej Británii iba na lekársky predpis. Mali by byť dostupné iba v lekárni. Obchod tak potenciálne ohrozoval zdravie svojich zákazníkov.

 

Seržant Enderby ďalej pokračoval a vysvetlil, že majiteľ Ali tvrdil, že všetok alkohol bol v obchode pre jeho osobnú spotrebu a taktiež nevedel o tom, že lieky sú nelegálne. Výboru povedal, že lieky boli zakúpené u neznámeho muža, ktorý prišiel do jeho obchodu. Polícia naďalej pokračuje vo vyšetrovaní prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies