Prezidentka sa v rámci rokovaní o zostavení novej vlády sa stretne v pondelok s Richardom Sulíkom

NETKY.SK • 4 Október 2023, 18:30 • 2 min
Prezidentka sa v rámci rokovaní o zostavení novej vlády sa stretne v pondelok s Richardom Sulíkom

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa v rámci série povolebných rokovaní stretne v pondelok (9. 10.) aj s predsedom SaS Richardom Sulíkom. Pre TASR to uviedol prezidentkin hovorca Martin Strižinec. Prezidentku čaká v pondelok stretnutie aj s lídrom SNS Andrejom Dankom. S predsedom hnutia OĽANO a priatelia Igorom Matovičom sa má stretnúť vo štvrtok (5. 10.).

slovakia

left justify in out

Hlava štátu už v pondelok (2. 10.) poverila zostavením vlády predsedu víťaznej strany Smer-SD Roberta Fica. Rokovala aj s lídrom Progresívneho Slovenska Michalom Šimečkom. V utorok (3. 10.) prijala predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho a šéfa KDH Milana Majerského.


Do parlamentu sa dostalo celkovo šesť politických strán a hnutí a jedna koalícia. S podporou 22,94 percenta hlasov zvíťazil Smer-SD, čo mu prinieslo 42 kresiel v Národnej rade SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies