K referendu o predčasných voľbách sa k HLAS-SD pridá zatiaľ len jedna politická strana

NETKY.SK • 19 Január 2021, 16:37 • 2 min
K referendu o predčasných voľbách sa k HLAS-SD pridá zatiaľ len jedna politická strana

BRATISLAVA - Strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) rešpektuje rozhodnutie politických strán a spoločenských organizácií o tom, či sa chcú pridať do organizácie referenda o predčasných voľbách. Informovala o tom hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

slovakia

left justify in out

Podpora len jednej strany 

Dobrá voľba, Spolu - občianska demokracia (Spolu-OD) ani Progresívne Slovensko (PS) nepodporí prípravu petície o vypísaní referenda.

 

Zber podpisov by mal byť podľa predsedu strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica apolitický a nadstranícky. Naopak, Slovenská národná strana (SNS) avizovala, že sa k tejto aktivite pripojí.

 

img

 

Nepôjde o súboj politických strán 
Hlas-SD je presvedčený, že z referenda sa nemôžu stať politické preteky.

 

"Naopak, musí to byť referendum ľudí, nie politických strán. Preto stále platí ponuka, aby sa čím skôr ustanovil petičný výbor s nominantmi jednotlivých organizácií a strán a tento výbor následne rozhodol o všetkých ďalších krokoch," doplnila strana.

 

img

 

Listy dostali viaceré subjekty 
Mimoparlamentný Hlas-SD navrhol v pondelok 18. januára vytvorenie spoločného petičného výboru na referendum o predčasných parlamentných voľbách.

 

Predseda strany Peter Pellegrini listom oslovil zástupcov viacerých spoločenských organizácií a politických strán, aby do výboru nominovali svojich zástupcov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona