Orbán chce vytvoriť toľko pracovných miest, koľko ich padne za obeť pandémii

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 13:27 • 2 min
Orbán chce vytvoriť toľko pracovných miest, koľko ich padne za obeť pandémii

BUDAPEŠŤ - Cieľom maďarskej vlády je prostredníctvom akčného plánu na oživenie ekonomiky vytvoriť toľko pracovných miest, koľko ich padne za obeť pandémii nového koronavírusu, povedal v pondelok v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér prezentoval nové opatrenia svojej vlády na ochranu hospodárstva a zdôraznil, že súčasne treba bojovať proti pandémii i jej ekonomickým následkom.

 

Podľa jeho slov plánovaný deficit štátneho rozpočtu pre rok 2020 vo výške jedného percenta hrubého domáceho produktu vláda zvýšila na 2,7 percenta.

 

 

"Po desiatich rokoch tvrdej práce sme sa dostali do cieľovej roviny, keď zrazu prišla epidémia koronavírusu a ohrozila všetko, na čom sme doposiaľ tvrdo pracovali," konštatoval vo verejnoprávnej televízii M1 Orbán, ktorý túto situáciu označil za nespravodlivú.

 

Vláda podľa jeho slov v záujme ochrany pracovných miest v prípade skráteného výkonu práce uhradí zamestnávateľom časť mzdových nákladov a na podporu investícií poskytne 450 miliárd forintov (1,23 miliardy eur). Ďalej kabinet v rámci päťbodového akčného plánu podporí najzraniteľnejšie odvetvia a poskytne ochranu rodinám i dôchodcom.

 

Maďarský ministerský predseda oznámil, že v štyroch nadchádzajúcich rokoch etapovite vrátia dôchodcom 13. dôchodok.

 

"Teraz síce treba chrániť pracovné miesta, ale nesmieme zabudnúť ani na dôchodcov, na našich rodičov a starých rodičov, ktorí sú v danej situácii najviac ohrození," dodal Orbán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona