Pri stavbe severného obchvatu Prešov – R4 bola nájdená delostrelecká munícia z II. svetovej vojny

NETKY.SK • 10 Január 2024, 09:40 • 2 min
Pri stavbe severného obchvatu Prešov – R4 bola nájdená delostrelecká munícia z II. svetovej vojny

PREŠOV - Na stavbe severného obchvatu Prešova objavená munícia z obdobia II. svetovej vojny. Pyrotechnik muníciu zaistil a prevzal k zneškodneniu.

slovakia

left justify in out

Ppopoludní včerajšieho dňa (09.01.2024) bol na linku 158 oznámený nález neznámej munície a to na stavbe severného obchvatu Prešova – R4. Počas geologického prieskumu v teréne bola nájdená munícia, podľa vyjadrenia krajského pyrotechnika išlo o delostrelecký granát (kaliber 60 mm) z obdobia II. svetovej vojny. Pyrotechnik muníciu zaistil a prevzal k zneškodneniu.

 

Polícia neustále apeluje na nálezcov munície alebo predmetu, ktorý by mohol byť jej súčasťou, aby s nálezom v žiadnom prípade nemanipulovali a vec bezodkladne oznámili na linku 158. Munícia je vo väčšine prípadov stále plne funkčná a teda schopná explózie, čo môže viesť k ublíženiu na zdraví .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Prešove Foto: SME / FB / Polícia SR (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies