Prezident Kiska navštívil letnú školu pre budúcich pedagógov

NETKY.SK • 1 August 2014, 15:43 • 2 min
Prezident Kiska navštívil letnú školu pre budúcich pedagógov

POPRAD - Prezident SR Andrej Kiska navštívil dnes v Poprade Spojenú školu na Letnej ulici, kde prebieha letná škola určená pre mladých, ktorí neštudovali učiteľstvo, no najbližšie dva roky sa učeniu chcú venovať.

slovakia

left justify in out

„Na akej úrovni máme školstvo, takú budeme mať budúcnosť. Projekt Teach for Slovakia je úžasný projekt v tom, že mladí ľudia, ktorí by mohli pôsobiť v nadnárodných firmách v zahraničí, sa rozhodli, že by mohli dva roky učiť deti v problémových školách alebo školách, kde je veľa Rómov a pomôcť týmto deťom dostať dobré vzdelanie. Z pohľadu ich budúcnosti nesmierne dôležité,“ povedal dnes Kiska po oficiálnej návšteve Spojenej školy na Letnej ulici v Poprade.
     

Počas návštevy sa sám zúčastnil vyučovania v štyroch triedach a sledoval, ako sa vyštudovaní mladí právnici či biológovia pripravujú na svoju dvojročnú učiteľskú prax. 
     

Podľa riaditeľa Teach for Slovakia Stanislava Boledoviča sa prezident o projekt zaujímal ešte pred tým, ako bol zvolený, a pomáhal pri jeho rozbehu, preto dnes školu navštívil a videl v praxi pokračovanie aktivít. 
     

Mladí ľudia dopoludnia učili deti anglický jazyk a popoludní absolvujú stretnutie, kde sa dozvedia, kde vo vyučovacom procese robili chyby a ako ich napraviť. Projekt zatiaľ funguje len v regióne okolo Tatier a na jeho financovanie sú používané prostriedky od súkromných darcov, no rozšíriť by ho chceli do všetkých kútov Slovenska. Podľa Boledoviča by to v takom prípade malo stáť okolo milióna eur a podporu im už prisľúbil aj minister školstva Peter Pellegrini.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies