Ford plánuje znížiť v Číne náklady, hovorí sa o prepustení vyše 1000 ľudí

NETKY.SK • 15 Máj 2023, 16:15 • 2 min
Ford plánuje znížiť v Číne náklady, hovorí sa o prepustení vyše 1000 ľudí

ŠANGHAJ - Americká automobilka Ford pracuje na znížení nákladov na čínskom trhu. Cieľom je zastavenie dlhodobého poklesu predaja na najväčšom automobilovom trhu sveta. Niektoré zdroje hovoria, že americká spoločnosť by mala zrušiť v Číne až 1300 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Americká automobilka Ford pracuje na znížení nákladov na čínskom trhu. Cieľom je zastavenie dlhodobého poklesu predaja na najväčšom automobilovom trhu sveta. Uviedol to pre agentúru Reuters zástupca čínskej divízie Ford China.

 

"Pri týchto nákladoch nemáme šancu v Číne konkurovať. Preto pracujeme na internej báze aj v spolupráci s našimi obchodnými partnermi na znížení nákladov vo všetkých oblastiach," povedal zástupca Ford China. "Zvládnuť to môžeme iba prostredníctvom zoštíhlenej a pružnej spoločnosti. Tieto kroky sú preto nevyhnutné, ak chceme vytvoriť v Číne zdravší a udržateľnejší biznis," dodal.

 

Predaj vozidiel Fordu na čínskom trhu klesá od roku 2016. Na druhej strane, export áut tejto značky z Číny sa v minulom roku takmer zdvojnásobil. Čínske médiá v tejto súvislosti minulý týždeň informovali, že firma plánuje prepúšťať. Na základe nemenovaných zdrojov médiá uviedli, že americká spoločnosť by mala zrušiť v Číne 1300 pracovných miest. Ford sa k spôsobu znižovania nákladov nevyjadril.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies