"Český Harry Potter" pokračuje, do kín mieri Princezná zakliata v čase 2

NETKY.SK • 26 November 2022, 09:00 • 2 min
"Český Harry Potter" pokračuje, do kín mieri Princezná zakliata v čase 2

BRATISLAVA - Pokračovanie úspešnej rozprávky Princezná zakliata v čase predstavia tvorcovia a herci v stredu na slávnostnej premiére v Bratislave. Druhý diel filmu, ktorý si u fanúšikov vyslúžil aj označenie "český Harry Potter", má byť výpravnejší a magickejší.

slovakia

left justify in out

Fantasy osobne uvedie režisér a scenárista Petr Kubík, hudobný skladateľ, spevák, spisovateľ a scenárista Lukáš Daniel Pařík a kameraman Pavel Kopp. Účinkujú v ňom Eliška Křenková, Marek Lambora, Vojtěch Kotek, Jan Révai, Roman Zach, Simona Zmrzlá, Martin Písařík, Jakub Ouvín, Petra Nesvačilová i Karel Dobrý. Zo slovenských hercov sa diváci môžu tešiť na Nataliu Germani a Jána Jackuliaka. Princezná zakliata v čase 2 prináša príbeh plný nádeje, lásky, kúziel a alchýmie. Mladá alchymistka Amélia (Eliška Křenková) získa zakázanú magickú moc, vďaka nej dokáže čiastočne ovplyvňovať tok času. Zneužitie jej nových schopností ju však rozdelí v čase a Amélia zo súčasnosti sa stretáva s Améliou z minulosti, ktorá ju sprevádza na každom kroku.

 

img

 

Navyše z dávno zabudnutej temnoty času povstane nová hrozba, alchymista zvaný Pán rún (Ján Jackuliak), ktorý túži získať kontrolu nad všetkou mágiou v Oberone. Aby to dokázal, musí Améliu zbaviť kontroly nad časom. Amélia spolu so svojimi nerozlučnými priateľmi princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princom Jánom z Calderonu (Marek Lambora) cestuje do magického mesta Ayra, kde sídli Spolok alchymistov, ktorý prisahal chrániť mágiu. Po jeho boku musí Amélia čeliť nielen svojmu doteraz najmocnejšiemu protivníkovi, ale aj vlastnej túžbe po zakázanej moci. "V pokračovaní sme nechceli opakovať rovnakú premisu deja ako v prvom diele. Preto sme sa rozhodli dať runu času Amélii, na ktorú má však teraz úplne odlišný účinok. Rozštiepi ju v čase - preto sa vo filme objavuje jej súčasná verzia, ale aj verzia z minulosti," vysvetľuje režisér Petr Kubík. "Celý príbeh je ponorený do dych vyrážajúcich barrandovských lokácií, ktoré vo filme predstavujú magické mesto Ayra," približuje fantasy pre deti i dospelých distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia, ktorá rozprávku prináša do kinodistribúcie od 1. decembra.

 

Trailer: www.youtube.com/watch?v=fPXtikanLYE 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies