Futbal: Slovensko nestačilo na Rusko, MS v Katare sa vzďaľujú

NETKY.SK • 9 Október 2021, 11:47 • 2 min
Futbal: Slovensko nestačilo na Rusko, MS v Katare sa vzďaľujú

KAZAŇ – Slovenská futbalová reprezentácia včera nezvládla kľúčový zápas o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta v Katare a po prehre 0:1 s Ruskom môže o šampionáte snívať už len v teoretickej rovine.

slovakia

left justify in out

Slováci nastupovali do duelu s vedomím, že ich súper má na konte o štyri body viac a ak si chcú zahrať na MS, musia zvíťaziť. Mužstvo trénera Valerija Karpina ale nepôsobilo tak dominantne, ako by sa mohlo zdať. Naši hráči ovládli štatistiky zápasu, na ruskú stranu vyslali až 26 striel a pochváliť sa mohli sedemdesiatpercentným držaním lopty, tú najdôležitejšiu štatistiku, počet gólov, však naplniť nedokázali.

 

 

V 18. minúte sa sokoli prepracovali k prvej vážnejšej príležitosti. Hancko sa pokúsil upratať loptu hlavou pod brvno, nasmeroval ju však tesne nad. V 22. minúte dal o sebe po rýchlom brejku vedieť jeho spoluhráč Schranz, loptu si vyrovnal za vápnom na svoju ľavú nohu a neúspešne ju tlačil na vzdialenejšiu tyč.

 

O dve minúty neskôr sme sa stali svedkami kľučového momentu tohto zápasu. Zacharjan sa v pokutovom území snažil nepresným pasom nájsť svojich spoluhráčov a loptu si chcel vziať gólman Rodák, celú situáciu však skomplikoval Milan Škriniar. Obranca Interu Miláno išiel do sklzu v snahe odkopnúť loptu do bezpečia, pričom ju nešťastne zrazil do vlastnej siete. 1:0 pre Rusko.

 

 

Slováci sa následne snažili vyrovnať, Kuckov pokus z 32. minúty však mieril tesne nad bránu a o štyri minúty neskôr minul Schranz. V 40. minúte neuspel v dobrej pozícii Haraslín. V 2. polčase naši hráči zvýšili aktivitu na trávniku, vyrovnávajúci gól sa im však už streliť nepodarilo.

 

Šanca na postup na šampionát sa teda nachádza už len v matematickej rovine, pretože na Chorvátsko a Rusko strácame v kvalifikačnej skupine H priepastných 7 bodov. Slovákom patrí s deviatimi bodmi 4. priečka, do konca cyklu ostáva odohrať ešte 3 zápasy.

 

 

Smutný hrdina duelu Milan Škriniar sa snažil po záverečnom hvizde neskladať zbrane. „Podľa mňa som išiel zbytočne na zem, nevedel som však, či je za mnou nejaký hráč. Pri góle nám zlyhala komunikácia. Ani si nepamätám, kedy sme mali naposledy v zápase toľko šancí. Bohužiaľ, nepremenili sme ich. Na postupové šance sa dívam reálne, my teraz musíme pozbierať všetky sily na najbližší zápas v Chorvátsku.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies