Peter Pellegrini bude s japonským premiérom rokovať aj o investíciách

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 18:02 • 2 min
Peter Pellegrini bude s japonským premiérom rokovať aj o investíciách

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) bude s japonským premiérom počas jeho historicky prvej návštevy Slovenska diskutovať o posilnení vzájomnej spolupráce v hospodárskej a investičnej oblasti, ale aj vo vede a v technike. V utorok o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

slovakia

left justify in out

"Japonsko patrí medzi významných investorov na Slovensku, keďže tu pôsobí viac ako 60 japonských spoločností, ktoré zamestnávajú 13.000 ľudí. Vo februári tohto roka vstúpila do platnosti dohoda o hospodárskom partnerstve medzi EÚ a Japonskom, ktorá pre slovenských exportérov predstavuje príležitosť presadiť sa na japonskom trhu," pripomenul úrad.

 

img

 

Po bilaterálnom rokovaní s Pellegrinim sa japonský premiér Šinzó Abe zúčastní na samite predsedov vlád krajín V4. Témou tohto rozšíreného formátu bude zintenzívnenie spolupráce krajín Vyšehradskej štvorky s Japonskom. Stretnutie na Bratislavskom hrade sa koná 25. apríla, deň pred samitom Európskej únie s Japonskom v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona