Prezident Juventusu Turín Agnelli čelí možnému zákazu činnosti

NETKY.SK • 15 September 2017, 15:32 • 2 min
Prezident Juventusu Turín Agnelli čelí možnému zákazu činnosti

TURÍN - Prezident talianskeho futbalového klubu Juventus Turín Andrea Agnelli čelí možnému zákazu činnosti.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročného Agnelliho obvinili z nadštandardných vzťahov s tvrdým jadrom fanúšikov "Juve", ktorí podporovali obchodovanie so vstupenkami, a tiež zo stretnutia s odsúdeným kriminálnikom. Agnelli údajne povolil predaj vstupeniek a sezónnych permanentiek nad povolený limit. Uvedené obvinenia sú porušením športovej integrity a povolených vzťahov s fanúšikmi.

Agnelli priznal, že sa viackrát stretol s Roccom Dominellom, "ultra" priaznivcom napojeným na kalábrijskú zločineckú organizáciu 'Ndrangheta, ktorého súd koncom júna poslal na takmer osem rokov do väzenia. Dodal však, že stretnutia prebiehali na oficiálnych akciách za prítomnosti veľkého počtu fanúšikov a nikdy nechcel vykonávať nezákonnú činnosť.

Talianska futbalová federácia (FIGC) pravdepodobne rozhodne o Agnelliho osude v piatok. Ak mu zakáže pôsobenie na viac než jeden rok, syn bývalého šéfa klubu a niekdajšieho vplyvného senátora Umberta Agnelliho bude musieť počkať najmenej desať rokov, kým sa bude môcť opäť stať prezidentom Juventusu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies