SKUTOČNÝ PRÍBEH: Poznali sa 4 mesiace, Marek skončil na vozíčku a Zlatica zostala napriek tomu pri ňom

NETKY.SK • 16 Január 2022, 10:00 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH: Poznali sa 4 mesiace, Marek skončil na vozíčku a Zlatica zostala napriek tomu pri ňom

Rok 2021 bol plný dobrého aj zlého, no pre Mareka a Zlaticu zostane nezabudnuteľným. V marci totiž mali vážnu dopravnú nehodu. Marek po nej prestal chodiť. Zlatica ho neopustila, napriek tomu, že boli vo vzťahu len kratučké 4 mesiace. Stojí pri ňom a stará sa o neho. Obetovala dokonca školu pre to, aby sa mu mohla venovať. Zlatica má totiž iba 17 rokov a Marek 21. Aby toho nebolo málo, Marek dostal mozgovú príhodu.

slovakia

left justify in out

Čo presne sa stalo?

Štrnásteho marca 2021 sme mali nehodu. Marekovi sa zlomili stavce. Poškodili mu miechu. Ja som nemala nič vážne, len zlomenú stehennú kosť. Bol dlho v nemocnici, absolvoval liečenie v Kováčovej, veľa cvičil a rehabilitoval. Potom sme mu, z ničoho nič,  museli 9. 1. v noci zavolať sanitku. Dostal mozgovú príhodu, sanitka ho odviezla do nemocnice, kde ho operovali. Teraz je na tom zle s rozprávaním. Bol na áre, teraz je na JIS v Bratislave. Nechodí a zle rozpráva.

 

Zlatica vysvetlila, že by mohol začať chodiť, ale musí veľa rehabilitovať. Ich finančná situácia im to však neumožňuje. Dokonca existuje operácia, ktorá je však ešte drahšia než rehabilitácie. „To si nemôžeme dovoliť. Aj rehabilitácie v ADELI centre sú drahé. V Kováčovej mu povedali, že v ADELI mu pomôžu.“

 

img

 

Ako dlho ste sa poznali, keď došlo k nehode?

Poznali sme sa už 2 roky, stále viac a viac sme sa stretávali, ale v čase nehody sme boli vo vzťahu len 4 mesiace. Aktuálne to už bude rok, čo sa o neho starám.

 

Mali ste obavy, či sa o Mareka dokážete postarať?

Dozvedela som sa to v nemocnici, bola som prekvapená. Neverila som tomu. Keď prišiel domov, nasťahovala som sa k nemu.  Povedala som si, že to spolu zvládneme. Myslela som, že sa mu polepší, ale zatiaľ je mu stále horšie a horšie. Zatiaľ to zvládam dobre, ale neviem, čo bude ďalej.

 

Čomu sa Marek venoval pred nehodou?

Bol živnostník, pracoval v Mochovciach.

 

Dostávate nejakú pomoc od štátu?

On už nie je živnostník. Vzhľadom k tomu, že má dlh v sociálnej poisťovni, ktorý mu vznikol pre pandemickú situáciu a neustále sa zvyšuje,  mu neschválili invalidný dôchodok.

 

Z čoho teda žijete?

Žijeme u jeho starých rodičov, ktorí nám pomáhajú. Pomáhajú nám aj moji rodičia. Marekova stará mama poberá opatrovateľský príspevok, avšak len vo výške 250 eur, nakoľko je dôchodkyňa. Ja nepracujem, starám sa o Mareka.

 

img

 

„Som mladý chlapec ktorý sa chce opäť postaviť na nohy a žiť normálny život," vyjadril sa Marek.

 

Zlatica vysvetlila, že sa rozhodla neštudovať a radšej sa venovať starostlivosti o Mareka. Podporuje ho aj psychicky. Vzhľadom na ich situáciu sa rozhodli vyhlásiť zbierku na ludialudom.sk. Marek Rafael je mladý perspektívny človek, ktorého budúcnosť závisí od toho, či zoženie peniaze na rehabilitácie. Bol plný predsavzatí a snov, ktoré sa zo dňa na deň vyparili. Ak chcete podporiť budúcnosť týchto mladých ľudí, ktorí razom prišli o všetko, môžete tak urobiť TU.

 

Prečítajte si: SKUTOČNÝ PRÍBEH Slovákov so 6 deťmi. Žijú v USA, ich hodnotou je byť spolu a zvládli aj 40 dní bez strechy nad hlavou!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies