HLAS vyzýva Ódora a Hamrana okamžite riešiť kritickú situáciu s migrantami

NETKY.SK • 4 September 2023, 19:30 • 2 min
HLAS vyzýva Ódora a Hamrana okamžite riešiť kritickú situáciu s migrantami

HLAS - sociálna demokracia vyzýva úradnícku vládu a vedenie Policajného zboru, aby okamźite začali riešiť kritickú situáciu s migrantami v niektorých oblastiach Slovenska." Podľa mojich informácií je situácia na juhu Slovenska v okolí Nových Zámkov, Šiah a Veľkého Krtíša naozaj vážna.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 Úradnícka vlády ju zľahčuj a Hamran mlčí," uviedol vo svojom videu líder HLASu Peter Pellegrini. " V súčasnosti je možné prijať a registrovať okolo 100 migrantov (viacerými oddeleniami cudzineckej polície) pričom ich je 670. Vo Veľkom Krtíši mala byť včera vyhlásená mimoriadna situácia pre zabezpečenie verejného poriadku," skonštatoval líder. "Oddelenia cudzineckej polície NR a NZ kolabujú kapacitne aj personálne. Súčinnosť im odmietajú poskytovať ostatné zložky z dôvodu obavy zo šírenia nákazlivých chorôb pri zvážaní migrantov na určené miesta. Podľa mojich informácií sa funkcie vzdal riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície, pretože vedenie MVSR neakceptovalo jeho návrhy riešenia situácie vrátane zavretia hranice s Maďarskom," informoval Pellegrini. "Sprísnené bezpečnostné opatrenia prijalo Nemecko a najnovšie opatrenia mala prijať aj Česká republika. A ja sa pýtam: kde je teraz zalezený Štefan Hamran a prečo deň noc situáciu nerieši? To čaká kým sa stane nejaké nešťastie?," spýtal sa verejne predseda HLASu. "My nelegálnu migráciu začneme riešiť hneď po voľbách. Na hranice pošleme políciu a časť armády. Pretože o tom, kto tu bude žiť a pracovať, máme rozhodovať my sami," dodal na záver Peter Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies