Prevrátenie lode v indickom regióne Kašmír si vyžiadalo 6 obetí a mnoho ďalších zranených. Medzi obeťami boli najmä deti

NETKY.SK • 17 Apríl 2024, 18:30 • 2 min
Prevrátenie lode v indickom regióne Kašmír si vyžiadalo 6 obetí a mnoho ďalších zranených. Medzi obeťami boli najmä deti

NAÍ DILLÍ - Najmenej šesť ľudí vrátane štyroch školákov zahynulo a mnohí ďalší sa stratili v utorok po tom, čo sa v regióne Kašmír, na území Indie, prevrátila loď.

slovakia

left justify in out

Loď s viac ako 20 ľuďmi sa prevrátila v rieke Jehlum na okraji Srinagaru, letného hlavného mesta Kašmíru kontrolovaného Indiou. "Dnes ráno sa loď prevrátila v rieke Jhelum v oblasti Gandbal po tom, čo sa náhle pretrhlo lano používané na jej riadenie cez rieku. Pri tejto nehode zahynulo šesť ľudí a mnohí ďalší sú nezvestní," uviedol policajný predstaviteľ. "Niektorých ľudí sa podarilo zachrániť a podrobujú sa liečbe v nemocnici," dodal.

Po nehode miestni obyvatelia informovali úrady, ktoré sa ponáhľali záchranné tímy polície a pracovníkov síl reakcie na katastrofy, aby vykonali pátranie v rieke s cieľom vypátrať nezvestných.

Pátranie prebiehalo, kým prišli posledné správy, a podľa niektorých miestnych médií je uvádzaný počet nezvestných nad 10.

Výdatné dažde v regióne v posledných dňoch zvýšili hladiny vody v rieke.

Incidenty prevrátenia člnov sú v Indii pomerne bežné, najmä vo vidieckych oblastiach, kde sa veľa ľudí spolieha na tradične vyrábané člny ako na spôsob dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Javed Dar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies