Vianočné kúzlo na tanieri

NETKY.SK • 2 December 2023, 15:00 • 2 min
Vianočné kúzlo na tanieri

Ako vytvoriť slávnostné prestieranie stola, ktoré očarí vašich hostí

slovakia

left justify in out

Vianoce sú obdobím radosti, lásky a spoločnej pohody, a nič nevyvolá tú správnu atmosféru lepšie ako slávnostné prestieranie stola. Každý detail pridáva kúzlo k tomuto obdobiu a vytvára nezabudnuteľné chvíle pre všetkých. Ako teda pripraviť stôl, aby bol skutočným centrom pozornosti a pridal vianočnú náladu do vášho domova? Tu je pár tipov, ako dodať vášmu stolu ten správny vianočný lesk.

1. Zvoľte si tématickú farbu
Predtým, ako začnete s prestieraním stola, vyberte si tématickú farbu alebo kombináciu farieb, ktorá s vami rezonuje. Klasické vianočné farby sú červená, zelená, zlatá a strieborná, ale nebojte sa experimentovať s nečakanými kombináciami, ako sú modrá a strieborná alebo pastelové odtiene.

2. Elegantné obrusy
Základom každého slávnostného stola je obrus. Vyberte si elegantný obrus, ktorý spája farby vašej témy. Čistá biela s výraznými vianočnými dekoráciami na okrajoch môže pôsobiť rovnako dobre ako klasická červená.

3. Taniere a príbory s dotykom elegancie
Vyberte si taniere a príbory, ktoré dodajú vášmu stolu eleganciu. Porcelánové alebo zlatom zdobené taniere, spolu s kvalitnými príbormi, pridajú šmrnc vášmu prestieraniu. Nezabudnite na poháre na víno a šampanské – krásne poháre pridajú šmrnc každému nápoju.

4. Vianočné vankúše a výzdoba stola
Pridajte pohodlie ku stolovaniu pridávaním vianočných vankúšov na stoličky. Okrem toho, umiestnite v strede stola vianočnú výzdobu – sviečky, ozdoby, a možno aj malý vianočný stromček. To vytvorí neodolateľný vianočný pocit.

5. Personalizujte stolovanie menovkami
Každý hosť ocení osobný prístup. Pripravte menovky s menami hostí a umiestnite ich na taniere alebo vedľa každého miesta. Nielenže to pridáva osobný dotyk, ale tiež je to skvelý dekoračný prvok.

6. Vianočný pás alebo dekoračné látky
Vytvorte dojemnosť pridávaním vianočného pásu ako behúňa cez stred stola alebo použite dekoračné látky, ktoré padajú elegantne cez okraj stola. To pridáva vrstvu záujmu a zdôrazňuje váš slávnostný stolovací priestor.

7. Nezabudnite na vianočné osvetlenie
Posledným dotykom môže byť pridanie jemného vianočného osvetlenia. Sviečky, LED reťaze alebo malé svietniky môžu pridať teplý a pohodlný pocit k vášmu slávnostnému stolu.
Vytvorenie slávnostného prestierania stola nie je len o krásnych veciach, ale aj o spoločnom zdieľaní radosti s vašimi blízkymi. Kombinujte tieto tipy s vlastným štýlom a sledujte, ako váš stôl stáva epicentrom všetkej vianočnej radosti a pohody. Prijmite túto výzvu a nechajte svoj stôl ožiariť vianočným duchom!














twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies