Vďaka Nórom poputujú vakcíny aj do najchudobnejších krajín sveta

NETKY.SK • 19 Január 2021, 17:13 • 2 min
Vďaka Nórom poputujú vakcíny aj do najchudobnejších krajín sveta

OSLO - Nórsko sa zaviazalo, že v rámci boja proti pandémii koronavírusu pomôže krajinám s nízkymi príjmami a daruje im vakcíny, hneď ako ich schvália. V utorok to oznámil minister pre medzinárodný rozvoj Dag-Inge Ulstein.

slovakia

left justify in out

Treba vyliečiť celý svet 
"Zaistenie, aby sa vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostali k ľuďom v najchudobnejších krajinách sveta, neznamená iba charitu alebo konanie na základe morálneho imperatívu. Je to tiež v najlepšom záujme každej krajiny," povedal Ulstein pre agentúru AP.

 

img

 

"Ak vírus cirkuluje v jednej krajine, zvyšok sveta zostáva v ohrození," dodal.

 

Ako v Nórsku 
Ulstein neposkytol žiadny časový rámec ani detaily o množstve vakcín, no uviedol, že ich uvoľnenie bude "paralelné so súčasnou vakcináciou nórskej populácie".

 

img

 

Reakcia po kritike WHO 
Rozhodnutie Nórska prišlo deň po tom, čo generálny tajomník Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus skritizoval vakcinačnú nerovnosť na svete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona