Prestížnú cenu TV Choice Award za najlepší seriál roka získalo Panstvo Downton

NETKY.SK • 6 September 2016, 16:48 • 2 min
Prestížnú cenu TV Choice Award za najlepší seriál roka získalo Panstvo Downton

BRATISLAVA - Historickú drámu Panstvo Downton (2010 - 2015) vyhlásili v pondelok na udeľovaní TV Choice Awards 2016 v Londýne za Najlepší dramatický seriál roka.

slovakia

left justify in out

Cenu pre najlepšieho herca si odniesol Tom Hiddleston, ktorý vďaka výkonu v minisérii Nočný manažér (2016) porazil Jima Cartera, Cilliana Murphyho a Petra Capaldiho. Najlepšou herečkou sa stala Sarah Lancashire zo seriálu Happy Valley (2014), ktorej konkurentkami boli Laura Carmichael, Hellen McCrory a Suranne Jones. Posledná menovaná stvárnila titulnú úlohu v projekte Doctor Foster (2015), ktorý si čitatelia týždenníka TV Choice zvolili za Najlepšiu novú drámu.


Najlepším rodinným dramatickým seriálom roka sa stal projekt Zavolajte sestričky (2014), ktorý túto cenu získal aj vlani. Cenu pre najlepšiu medzinárodnú show si odniesli tvorcovia fantasy drámy Hra o tróny (2011). V tejto kategórii populárna séria, ktorej predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, súťažila s projektmi Teória veľkého tresku (2007), Cudzinka (2014) a Walking Dead (2010).


Najviac cien si z pondelkového galavečera odniesla soap opera Emmerdale (1972), ktorá získala dve ocenenia, vrátane trofeje pre Najlepšiu soap operu. Druhé ocenenie si prevzal Danny Miller, ktorý v nej stvárňuje Aarona Dingla, a to pre najlepšieho herca v soap opere. Najlepšou herečkou v soap opere sa stala Lacey Turner z EastEnders (1985).

 

Dve ceny si môže pripísať aj moderátorské duo Ant & Dec, a to za show Ant & Dec's Saturday Night Takeaway (2002) a I'm a Celebrity...Get Me Out of Here! (2002). Dvojica má s nimi už 32 TV Choice Awards. Cenu za mimoriadny prínos televízii si prevzala herečka Barbara Windsor.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies