VIDEO Premiér Viktor Orbán: V Maďarsku budujeme kresťanskú demokraciu

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 15:43 • 2 min
VIDEO Premiér Viktor Orbán: V Maďarsku budujeme kresťanskú demokraciu

BUDAPEŠŤ - Maďarsko sa definuje ako krajina, ktorá chce byť v ostrom protiklade voči dekadentnému západu. Premiér Orbán minulý týždeň v piatok predstavil svoju víziu vybudovať v Maďarsku „kresťanskú demokraciu“.

slovakia

left justify in out

„Budujeme kresťanskú demokraciu. Staromódnu kresťanskú demokraciu, korene ktorej sú v európskej tradícii, kde platí ľudská dôstojnosť a kde platí oddelenie moci,“ zdôraznil.

 

„Budeme brániť kresťanskú kultúru a krajinu nedáme cudzincom,“ povedal Orbán a spomenul plánovaný dodatok ústavy limitujúci masovú migráciu, ktorý v roku 2016 neprešiel, pretože Orbán nemal potrebné dve tretiny parlamentu.

 

„Cítim povinnosť tento ústavný dodatok presadiť teraz.“

 

Dodatok ešte zvýši napätie, ktoré medzi marxistami v Európskej únii a Maďarskom vládne, píše server stredoevropan.cz. Zahŕňal by totiž aj ustanovenia, že krajina odmietne akékoľvek nariadenie EÚ, ktoré by malo radikálne zmeniť etnickú tvár Maďarska alebo narušiť jeho hranice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies