Spoločnosť Boeing zrušila dodávky nebezpečných lietadiel 737 MAX

NETKY.SK • 15 Marec 2019, 07:33 • 2 min
Spoločnosť Boeing zrušila dodávky nebezpečných lietadiel 737 MAX

NEW YORK - Americká spoločnosť Boeing vo štvrtok oznámila, že pozastavuje dodávky lietadiel typu 737 MAX, s ich výrobou však bude naďalej pokračovať.

slovakia

left justify in out

"Pozastavujeme dodávku (strojov) 737 MAX, až pokým sa nenájde riešenie. Budeme pokračovať v produkcii, ale prehodnocujeme svoje kapacity," uviedol hovorca Boeingu.

 

img

 

K rozhodnutiu došlo po tom, ako prezident USA Donald Trump vydal v stredu mimoriadne nariadenie, ktorým s okamžitou platnosťou pozastavil lety všetkých lietadiel typu Boeing 737 Max 8 a Max 9. Reagoval tak na nedeľnú leteckú haváriu stroja v Etiópii. Podobné zákazy prijali krajiny a letecké spoločnosti v mnohých krajinách sveta.

 

Pri páde Boeingu 737 MAX 8 spoločnosti Ethiopian Airlines, ku ktorému došlo v nedeľu ráno šesť minút po štarte z Addis Abeby, zahynulo všetkých 157 ľudí na palube vrátane štyroch Slovákov.

 

img

 

Išlo už o druhú haváriu lietadla tohto typu v priebehu pol roka; prvá sa stala vlani v októbri, keď sa stroj indonézskej nízkonákladovej spoločnosti Lion Air zrútil do Jávskeho mora a zahynulo všetkých 189 ľudí na palube.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies