Policajný exprezident Tibor Gašpar je obvinený zo založenia zločineckej skupiny! Skončil v putách pri akcii Očistec

NETKY.SK • 5 November 2020, 16:30 • 2 min
Policajný exprezident Tibor Gašpar je obvinený zo založenia zločineckej skupiny! Skončil v putách pri akcii Očistec

BRATISLAVA - Obvinení policajní funkcionári, ktorí boli dnes zadržaní Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA), si delili úplatky pri zakrývaní daňovej trestnej činnosti súkromných firiem.

slovakia

left justify in out

Ako informoval portál televízie Joj noviny.sk, v uznesení o vznesení obvinenia voči zadržaným najvyšším šéfom polície bolo vznesené obvinenie pre viacero trestných činov. Bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar je obvinený zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny. Zákulisné informácie naznačujú, že mohlo ísť o vydieranie podnikateľov a podnikateľských subjektov. 

 

Policajní funkcionári mali pozastaviť vyšetrovanie firmy
Informácie ďalej naznačujú, že v jednom prípade malo ísť o súkromnú firmu, ktorá sa chcela dostať z vyšetrovania trestnej činnosti. Šéf kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó bol oslovený ďalším obvineným Martinom Fleischerom, bývalým šéfom sekcie ekonomiky na Ministerstve vnútra, ktorý sa mal v mene firmy dožadovať pomoci.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Exšéf kriminálky finančnej správy Makó ostáva vo väzbe, rozhodol súd

 

Ľudovít Makó následne išiel za Norbertom Bödörom a Tiborom Gašparom, ktorých informoval o tejto požiadavke. Tí mali požiadavku prejednať so šéfom Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernardom Slobodníkom. 

 

Sumu 400-tisíc eur si medzi sebou rozdelili. Podľa polície mal o tom rozhodnúť nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, ktorý sa aktuáalne nachádza vo väzbe. Okrem obvinení v najväčšej korupčnej kauze Dobytkár, mu tak pribudlo ďalšie závažné obvinenie. Zo sumy malo ísť 90-tisíc eur práve už spomínanému exšéfovi polície Gašparovi.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ: Policajti zasahujú v dome svojho bývalého prezidenta, rovnako v dome bývalého šéfa NAKA

 

Akcia s názvom Očistec
Policajti už v skorých ranných hodinách zasahovali na viacerých miestach Slovenska. Akcia s názvom Očistec bola zameraná na bývalých topfunkcionárov polície.

 

Polícia zadržala a obvinila bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, bývalého šéfa NAKA Petra Hraška ako aj exšéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera.

 

Počas tejto akcie bolo zadržaných viacero osôb, ktoré sa mali podieľať na trestnej činnosti. „Obvinenie bolo vyšetrovateľom NAKA vznesené pre viaceré trestné činy, okrem iného pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy a trestný čin zneužívanie právomoci verejného činiteľa. S obvinenými osobami aktuálne prebiehajú procesné úkony, a preto sa nebudeme k prípadu bližšie vyjadrovať," dodala hovorkyňa.

 

Mohlo by vás zaujímať: Obvinení funkcionári v najväčšej korupčnej kauze Dobytkár ostávajú vo väzbe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies