Za akých podmienok budeme môcť zložiť rúška?

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 16:40 • 2 min
Za akých podmienok budeme môcť zložiť rúška?

Vo vonkajšom prostredí už nebudú rúška automaticky povinné. Podmienené oslobodenie povinnosti oznámil predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) na pondelkovej tlačovej konferencii v rámci informovania o 4. fáze uvoľnenia opatrení v súvislosti s novým koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Matovič rovnako avizoval možnosť jednodňovej návštevy ôsmich európskych krajín bez nutnosti absolvovať povinnú štátnu karanténu, pobyt však nemôže presiahnuť 24 hodín.

 

Rúška je povinné nosiť len v interiéri

V prípade rúšok ostáva povinnosť nosiť ich na verejných plochách v interiéri. "V exteriéri, ak budeme od cudzej osoby vzdialení viac ako päť metrov, nosenie rúška bude dobrovoľné," spresnil Matovič o opatreniach v rámci 4. fázy, ktorá sa začína v stredu 20. mája.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Netky.sk (@netky.sk),

 

Navštíviť budete môct 8 krajín EÚ

O deň neskôr, vo štvrtok 21. mája začne platiť opatrenie týkajúce sa krátkodobého pobytu v zahraničí. "V prípade návštevy ôsmich krajín - ČR, Rakúska, Maďarska, Poľska, Chorvátska, Slovinska Nemecka, Švajčiarska s návratom do 24 hodín nebude musieť občan s trvalým alebo prechodným pobytom v SR mať povinnosť negatívneho testu ani štátnej karantény, " povedal Matovič. Opatrenie by podľa neho malo vyjsť v ústrety možnosti uskutočniť napríklad obchodné rokovania. Spresnil ďalej, že kontrolu zabezpečia prostredníctvom formulára, v ktorom policajti pri prechode hraníc zaznačia čas odchodu mimo SR a skontrolujú čas príchodu.

 

img

 

Ďalšie uvoľňovanie obmedzení

Od 20. mája sa budú môcť otvoriť i kiná, divadlá, ale s počtom do 100 ľudí, takisto obchodné centrá bez detských kútikov, vnútorné plavárne a športoviská, no len pre športové kluby, otvorené budú aj vonkajšie športoviská či reštaurácie s verejným stravovaním v interiéri.

 

Viac o 4. fáze sa dozviete v článku "Od stredy 20. mája sa začne 4. fáza uvoľnenia opatrení"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies