Predstavenie hnutia OĽaNO

NETKY.SK • 11 November 2019, 11:08 • 2 min
Predstavenie hnutia OĽaNO

BRATISLAVA - OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO) vzniklo 11. novembra 2011 registráciou na Ministerstve vnútra SR. Prezentuje sa ako hnutie, v ktorom majú priestor nezávislé osobnosti a odborníci. Predsedom hnutia je Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

V parlamentných voľbách uskutočnených 12. júna 2010 sa štvorici z Obyčajných ľudí podarilo z posledných miest na 150-člennej kandidátskej listine strany SaS prekrúžkovať do parlamentu na 4. až 7. mieste. Spolu získali 118 177 preferenčných hlasov.[6] V parlamente začali pôsobiť ako platforma v rámci SaS vo vládnej pravicovej koalícii spolu so Slovenskou demokratickou a kresťanskou úniou - Demokratickou stranou (skr. SDKÚ-DS), Kresťanskodemokratickým hnutím (skr. KDH) a MOST - HÍD.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GLVÁČOVE DNI SA KRÁTIA!👎 . . Igor Matovič: "Po dnešku je zrejmé, že Fico sa vo svojej nenávisti voči mne a Pellegrinimu zacyklil – a bude držať Glváča „najust“, „lebo Matovič“ a „lebo Pellegrini“. Zároveň je jasné, že premiér Pellegrini nemá dosť odvahy a ani sily, aby dokázal mafiánskeho sluhu Glváča upratať z obehu. Preto sme sa rozhodli Pellegrinimu „kamarátsky“ pomôcť. Ešte pred odovzdaním podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Petra Pellegriniho za neschopnosť odstaviť Martina Glváča, oslovíme našich opozičných partnerov s cieľom zozbierať podpisy pod opätovný návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Martina Glváča. Samozrejme, robíme to aj vzhľadom na chvíľkové precitnutie svedomia Bélu Bugára, ktorý prisľúbil, že už nebude sabotovať snahu opozície vyčistiť vedenie parlamentu od sluhov mafie. Verím, že predseda strany SMER Robert Fico po tomto kroku pochopí, že držať Glváča vo funkcii napriek vôli vlastných ľudí v strane, strane SMER vôbec neprospieva a škodnú z funkcie ešte pred konaním schôdze z funkcie vyhodí."

Príspevok, ktorý zdieľa OĽANO (@obycajniludia),

 

Strana OĽaNO a ich slová k blížiacim sa voľbám do parlamentu 2020: “Sme ľudia, kto­rým nie je jedno, kde budú žiť naše deti a vnú­čatá. Myslíme si, že Slovensko svo­jou his­tó­riou, po­lo­hou a hlavne ľuďmi je pre­dur­čené byť dob­rým mies­tom pre život. Máme však je­den veľký prob­lém, ktorý chceme ko­nečne vy­rie­šiť. Politici nás ne­uve­ri­teľne okrá­dajú, a tak nie je dosť pe­ňazí na také zá­kladné služby ako je zdra­vot­níc­tvo, škols­tvo či pod­poru ro­dín. Nechceme sa len ne­zau­jato pri­ze­rať a len máv­nuť ru­kou, že čo už my s tým mô­žeme spraviť. Preto sme sa roz­hodli po­li­ti­kom po­sta­viť zoči- voči a chceme ľuďom na Slovensku dať ná­dej, že do­ká­žeme spo­ločne uro­biť z po­li­tiky službu a nie biz­nis pre vyvolených.”

 

Nova sa po rozkole v roku 2014 začala pohybovať pod hranicou vstupu do NRSR a preto pre obavu prepadu hlasov ponúkol Igor Matovič miesta na kandidátke pre kandidátov NOVA. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti zmenilo názov na obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO - NOVA) v skratke OĽANO - NOVA. Do parlamentu sa dostali jej dvaja zástupcovia Daniel Lipšic a Gábor Grendel. Dnes má NOVA v parlamente len jedného svojho bývalého predsedu Gábora Grendela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies