Bitcoin znova rastie: Jeho kurz sa po 6 mesiacoch dostal až nad 6000 USD

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 15:17 • 2 min
Bitcoin znova rastie: Jeho kurz sa po 6 mesiacoch dostal až nad 6000 USD

NEW YORK - Bitcoin opäť pokračuje v raste a jeho kurz vo štvrtok prekonal hranicu až 6000 USD (5356,19 eura). Je tomu tak prvýkrát od minulého roka v novembri.

slovakia

left justify in out

Kurz najznámejšej kryptomeny na svete v posledných dňoch nepretržite stúpal a vo štvrtok sa zvýšil až na 6076,65 USD, čo je najviac od 15. novembra 2018, keď sa dostal až na 6295,95 USD, vyplýva z údajov stránky CoinDesk, ktorá sleduje ceny bitcoinu na rôznych obchodných platformách.

 

Bitcoin si tento rok polepšil už o vyše 60 %. V decembri 2017 sa dostal jeho kurz na historické maximum vyše 19.000 USD, potom kontinuálne padal až takmer na 3100 USD v decembri 2018. Odvtedy sa opäť postupne zotavuje.

 

Cenu bitcoinu aktuálne podporuje nárast záujmu zo strany investičných firiem. Spoločnosť Fidelity Investments chce umožniť zákazníkom nakupovať a predávať kryptomeny, uviedla tento týždeň agentúra Bloomberg. Ďalšie obchodné platformy, ako Robinhood, už spustili obchodovanie s digitálnymi menami.

 

img

 

Bitcoin sa prebúdza

 

Cena kryptomeny opäť prudko vyletela smerom nahor. Dnes sa ale na bitcoinovom grafe opäť po čase objavil veľmi výrazný schod.

 

Po menšej korekcii sa cena opäť začala šplhať nahor a teraz sa nepredvídateľne hojdá okolo hodnoty 6 000 dolárov. Je vidieť, že sa investori prebudili a začína nám opäť bitcoinová "lotéria".

 

Na cenu hlavnej kryptomeny samozrejme reagujú aj alternatívy. Silne posilnil litecoin, Ethereum a ďalšie meny. Je teda správny čas si opäť pripomenúť, že obchodovanie s kryptomena je viacmenej hazardnou hrou a nie je však vhodné podľahnúť emóciám pri krátkodobých výkyvoch ceny.

 

(1 EUR = 1,1202 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies