Predseda Bercow komplikuje Mayovej schválenie dohody o brexite

NETKY.SK • 18 Marec 2019, 21:44 • 2 min
Predseda Bercow komplikuje Mayovej schválenie dohody o brexite

LONDÝN - John Bercow, predseda Dolnej snemovne v britskom parlamente počas dnešného dňa prehlásil, že vláda nemôže požadovať, aby sa v parlamente hlasovalo o už dvakrát odmietnutej dohode. Podotýka však, že by mohla nastať jedna situácia, kedy by to bolo v poriadku.

slovakia

left justify in out

Zmena by mohla nastať len v tom prípade, keby sa obsah dohody pozmenil a teda by sa už nejdnalo o ten istý návrh. Bercow dodal, že vláda nemôže Snemovni predložiť rovnaký, alebo takmer rovnaký návrh, o ktorom by sa hlasovalo v rámci jednej schôdze. Pokiaľ bol už daný návrh dvakrát odmietnutý, prededa Dolnej smenmovne nevidí zmysel hlasovať o ňom tretí raz. Snahy premiérky Theresy Mayovej o schválenie dohody sa tak značne komplikujú. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

the last is too darck :( #johnbercow #speaker #bercowtie #tie #johnbercowtie #johnbercowties

Príspevok, ktorý zdieľa Bercow's ties (@bercowties2.0),

 

Zákonodarcovia odmietli dohodu o brexite, ktorú sa podarilo premiérke Mayovej s ĺidrami EÚ vyrokovať. S podmienkami v zmluve nesúhlasili ako v januári, tak aj minulý utorok. Mayová vedie rozhovory s odporcami dohody v snahe presvedčiť ich, aby návrh podporili v treťom hlasovaní, ktoré bude na programe už tento týždeň. Celá táto patová situácia mala za následok aj odklad brexitu, ktorý Británia schválila a presunul sa o tri mesiace.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies