Ako pripraviť byt na najkrajšie sviatky roka

NETKY.SK • 30 November 2022, 15:48 • 2 min
Ako pripraviť byt na najkrajšie sviatky roka

BRATISLAVA - Vianoce sú doslova predo dvermi. Mnohí z nás riešia dilema, ako vhodne zvoliť a skombinovať výzdobu svojho príbytku. Po radu sme zašli k bytovej dizajnérke Jarmile Horánskej

slovakia

left justify in out

Vianoce sú sviatky pokoja, radosti, lásky a času stráveného s blízkymi.
Vnášajú do našich domovov čarovnú atmosféru a vianočná výzdoba je jedným z prvkov, ktorá čarovnú atmosféru vytvára. Ak túžite zachovať tradície, máte radi krásu a zároveň chcete byť v súlade s aktuálnym trendom, tak záclony a závesy sú skvelou možnosťou ako vytvoriť teplo domova a zároveň podčiarknuť čarovnú atmosféru Vianoc.


Prvou a neoddeliteľnou súčasťou sú závesné systémy čiže konštrukcia, na ktorej sú záclony a závesy zavesené. Dnešný výber je naozaj bohatý-garniže, koľajnicové systémy, rímske rolety, japonské panely.
Zo skúseností renomovanej bytovej dizajnérky, Ing.Jarmily Horánskej je najviac preferovaný hliníkový koľajnicový systém.


Jednak kvôli jednoduchej manipulácií so záclonami a závesmi, rôznorodosti farieb, svojej elegancii či dizajnu koľajníc ale taktiež aj kvalite či prijateľnej cene.

 

Látky na záclony a závesy sú rôznych materiálov, štruktúr vzoru alebo funkčnosti.
Dizajn látok je naozaj navrhnutý tak, aby splnil všetky očakávania klientov.
Dokonca aj zatemňovacie závesy sú už dnes navrhnuté tak, aby si nesplnili len svoju funkčnosť ale zároveň mali aj krásny vzhľad.


,,Vzhľad látok vyberáme podľa zariadenia interiéru, je potrebné porozumieť požiadavke klienta, ale zároveň aj interiér skrášliť," hovorí bytová dizajnérka. Ak si podľa jej slov zvolíme záclonu so vzorom, záves by mal byť hladký a bez vzoru. Naopak, ak máme záclonu hladkú, látku na záves si môžeme dovoliť aj so vzorom, či už jemnejším alebo výraznejším.

 

"V jednoduchosti je krása" tvrdí dizajnérka so stopercentnou určitosťou.
Ako ďalej pokračuje, minimalizmus je stále in a mnoho ľudí si ho volí do svojho domova a s hladkou záclonou a s hladkým závesom tak vieme urobiť z domova tzv. ,,home sweet home."


Vzorkovníky látok sú plné rôznych odtieňov, do farieb sa nesnažíme triafať, ale skôr sa snažíme hrať s farbami a vytvárať pekný kontrast. Preto je veľmi dobrým riešením navštíviť showroom, spoločne vybrať látky, závesné systémy, doplnkový textil a taktiež si nechať zamerať miestnosti a priniesť vzorkovníky do interiéru.


Záclony, závesy, systémy či prestierania na mieru sú naozaj iné ako kúpené v sieťovom obchode, nakoľko každý interiér je iný a každý klient je iný. ,,Keď sa stretávame s naším klientom vždy sa ho snažíme najskôr vypočuť a zároveň nájsť to najvhodnejšie riešenie. Dokonca už neplatí staré známe slovné spojenie-čo je drahé je aj kvalitné. Látky máme vo vysokej kvalite a zároveň je veľa vzorkovníkov vo vysokej kvalite a nízkej cene. Teda pokojne môžeme tvrdiť "za málo peňazí veľa muziky," dodáva Horánska.


Vianoce už nie sú len o klasike a to farby červená-zlatá-zelená, ale skôr sa snažiť zapasovať do štýlu zariadenia  a farieb, ktoré v interiéri dominujú.


,,Ozdoby na stromček aj vianočná výzdoba by mala byť vo farbách interiéru a mali by korešpondovať s ostatnými farbami. Skvelým nápadom je sviatočné prestieranie a to štóla na stôl s obrúskami, ktoré taktiež šijeme klientom na zákazku. Doplnené sú o ozdobné prstene, ktoré vianočnému stolu dodávajú netradičnosť a zároveň pocit veľkého sviatku akým Vianoce naozaj sú.
Vieme teda vytvoriť krásny set na mieru nie len s prestieraním na stôl s rovnakou látkou akú má záves, či prehoz a taktiež svoju obľubu majú aj ozdobné vankúše a ozdobné valce.
Vianočná výzdoba sa dá teda  vybrať už pomerne jednoducho.
V žiadnej domácnosti by nemal chýbať adventný veniec, ktorý vieme pekne zladiť do farieb interiéru.  "
dodáva erudovaná odborníčka zo štúdia Mili Design.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona