LN: Maďari zahanbili domáce Anglicko, Nemci v gólovej prestrelke zdolali Talianov

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 07:55 • 2 min
LN: Maďari zahanbili domáce Anglicko, Nemci v gólovej prestrelke zdolali Talianov

WOLVERHAMPTON – Futbalisti Maďarska dokázali v Lige národov prekvapujúco zdolať Angličanov aj druhýkrát v priebehu mesiaca. V utorkovom zápase štvrtého kola 3. skupiny A-divízie zvíťazili vo Wolverhamptone 4:0. Maďari vedú skupinu so 7 bodmi o bod pred Nemcami, ktorí si na štvrtý pokus pripísali prvé víťazstvo, keď zdolali doma Talianov 5:2. Angličania sú iba s dvoma bodmi na chvoste.

slovakia

left justify in out

Najvyššia domáca prehra od roku 1928

 

Maďarov poslal do vedenia Roland Sallai. V 16. min sa k nemu odrazila lopta v šestnástke po priamom kope a z voleja ju nekompromisne poslal do siete. Angličanov inkasovaný gól nezobudil a zlepšený výkon nepredviedli ani po zmene strán. Naopak, v 70. min pridal Sallai druhý gól po aktivite Martina Ádáma, ktorý prišiel na ihrisko iba dve minúty predtým.

 

Potom si domáci konečne vypracovali prvú veľkú šancu, Kane v 77. min trafil konštrukciu brány. Maďari ani za stavu 2:0 nezačali brániť a odmenou im bol tretí gól. V 80. min si z druhej vlny nabehol Zsolt Nagy, dostal spätnú prihrávku na hranicu šestnástky a jeho exportná strela k žrdi rozvlnila sieť. Najvyššiu domácu prehru Angličanov od roku 1928 podčiarkol štvrtým gólom Dániel Gazdag v 89. min.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

Nemci zdolali Talianov 5:2!

 

Ťažkú prehru utrpeli aj úradujúci majstri Európy, ktorí prehrali v Nemecku 2:5. Domáci viedli v Mönchengladbachu už 5:0, keď si dva góly v priebehu dvoch minút pripísal Timo Werner. Taliani v závere iba zmiernili prehru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies