Predkapelou na turné Elánu bude skupina Instinct

NETKY.SK • 14 September 2016, 12:14 • 2 min
Predkapelou na turné Elánu bude skupina Instinct

BRATISLAVA - Slovensko-česká pop-rocková skupina Instinct sa predstaví ako predkapela na jesennom turné skupiny Elán. Kapely spolu odohrajú osem koncertov v Česku a dva na Slovensku. Instinct bude otvárať všetky vystúpenia.

slovakia

left justify in out

"Byť predkapelou Elánu bol môj obrovský sen, pretože som ich fanúšikom od úplného detstva a poznám každú ich pieseň naspamäť. Keď mi zavolal ich manažér, že budeme predkapelou, nemohol som tomu uveriť!," prezradil gitarista Miro Maršík. Na turné zaznejú napríklad skladby Na život a na smrť, Medzitým či Valčík s ilúziou. Fanúšikovia sa však môžu tešiť aj na piesne z pripravovaného albumu, ktorý vyjde v roku 2017. "Pred piatimi rokmi som si kúpil z peňazí z brigády svoje prvé bicie. Boli hrozné a jeden bubon mal na sebe logo FC Bohemians 1905. V tej chvíli mi ani len nenapadlo, že pár rokov na to budeme stáť na pódiu v tých najväčších halách v Česku a na Slovensku. Pre mňa je to dôkaz toho, že keď človek srdcom robí to, čo ho baví, nemôže to skončiť zle," dodal český člen jadra kapely a bubeník Ondřej Simon.


Druhým hosťom na turné bude chorvátska speváčka Nina Kraljić, ktorá reprezentovala svoju krajinu na tohtoročnej Eurovision Song Contest.


Skupina Instinct vznikla v roku 2011 v Prahe a zakladajúcimi členmi boli spevák Lukáš Ciho, gitarista Miro Maršík a bubeník Ondřej Simon. Basgitarista Martin Havelka hrá s kapelou od roku 2015.


Turné skupiny Elán odštartuje 23. septembra v Karlových Varoch. Nasledovať bude ďalších sedem českých miest, pričom šnúru zakončia na Slovensku koncertmi v Bratislave a Košiciach. V hlavnom meste sa predstavia 28. októbra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Košiciach sa predvedú o dva dni neskôr v Steel Aréne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies