Starbucks bude ekologickejší, zavádza novinku

NETKY.SK • 11 Jún 2019, 08:18 • 2 min
Starbucks bude ekologickejší, zavádza novinku

LONDÝN - Sieť kaviarní Starbucks sa konečne rozhodla pre ekologické riešenie a zavádza recyklovateľné poháre.

slovakia

left justify in out

Ekologicky zamerané iniciatívy sú dnes vo svete čoraz populárnejšie, čo je, samozrejme, vítané, pretože stav našej planéty je alarmujúci. Sme zamorení plastami a pokiaľ s tým veľmi rýchlo neurobíme poriadok, pripravíme sa o miesto na život.

 

Do projektu zameraného na boj s plastovým odpadom sa najnovšie zapojila aj svetoznáma sieť kaviarní Srarbucks. Tá bola často kritizovaná pre množstvá plastov, ktoré produkuje. Konečne sa preto rozhodla, že urobí zmenu!

 

V rámci pilotného projektu, na ktorom Starbucks spolupracuje s mimovládnou organizáciou Hubbub, bude ponúkať cestujúcim na londýnskom letisku Gatwick možnosť objednať si kávu nie do tradičného jednorazového pohára, ale "požičať" si pohár, ktorý po dopití kávy vrátia na jedno zo zberných miest na letisku.

 

Tento projekt na druhom najväčšom letisku vo Veľkej Británii potrvá mesiac. Po tomto období si spoločnosť spolu s ekologickými aktivistami z Hubbub výsledky zanalyzuje a pokiaľ sa ukáže, že kampaň mala úspech, začne Sarbucks takýto systém postupne zavádzať do všetkých svojich prevádzok.

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies