Auto značky Tesla narazilo do stromu. V čase zrážky nikto nesedel na mieste vodiča

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 14:42 • 2 min
Auto značky Tesla narazilo do stromu. V čase zrážky nikto nesedel na mieste vodiča

Vozidlo Tesla zišlo z cesty, narazilo do stromu, a dvaja ľudia zomreli. Úrady zistili, že v čase zrážky sa nenachádzala žiadna osoba na sedadle vodiča.

slovakia

left justify in out

K havárii došlo o 23:25 v Carlton Woods neďaleko The Woodlands. Auto vzbĺklo po náraze do stromu blízko 18 Hammock Dunes Place. Polícia potvrdila, že na sedadle spolujazdca našli  muža  a ďalšieho muža na zadnom sedadle spolujazdca, ktorý sedel vzpriamene, čo nenaznačovalo, že by preliezal z prednej časti auta.  Policajný veliteľ Herman uviedol, že úrady sa domnievajú, že v aute sa nenachádzal nikto iný a že po náraze okamžite vzplanulo. Povedal, že je presvedčený, že auto nebolo riadené človekom. Momentálne prebieha vyšetrovanie udalostí predchádzajúcim havárii. Informoval portál ledbible.com.

 

 

Jednou z možností je, že vo vozidle bol zapnutý režim Auto-Pilot.  Ak aj áno, naskytá sa otázka, ako senzory a technológia umožňovali vozidlu prudko zísť z cesty? Portál click2houston.com komunikoval s jedným mužom na mieste tragédie, ktorý uviedol, že obete si chceli na chvíľu vyskúšať plne elektrickú Teslu Model S z roku 2019. Svedok uviedol, že vodič mohol skočiť na zadné sedadlo skôr, ako auto narazilo do stromu len o niekoľko sto metrov ďalej.

 

img

 

Hasičom trvalo niekoľko hodín, kým uhasili plamene spôsobené nehodou, pričom použili až 87 000 litrov vody. Hasiči museli kontaktovať výrobcu  otázkou, ako uhasiť požiar elektrickej batérie.

 

Nehoda sa stala po tom, čo generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk ocenil bezpečnosť v pozadí režimu Auto-Pilot. „Spoločnosť Tesla s autopilotom má desaťkrát menšiu pravdepodobnosť nehody ako priemerné vozidlo,“ vyjadril sa Elon Musk na sociálnej sieti. Spoločnosť Tesla nedávno zverejnila vyhlásenie na svojej webovej stránke, v ktorom uviedla, že „modely S, Model X a Model 3 dosiahli najnižšiu celkovú pravdepodobnosť nehody ktoréhokoľvek vozidla, ktoré kedy bolo testované americkým vládnym Programom hodnotenia nových automobilov“. Podľa spoločnosti Tesla 1. štvrťroku zaregistrovali jednu nehodu na každých 4,19 milióna najazdených kilometrov, do ktorej vodiči zapojili autopilota.  „U tých, ktorí jazdia bez autopilota, ale s našimi prvkami aktívnej bezpečnosti, sme zaregistrovali jednu nehodu na každých 2,05 milióna najazdených kilometrov. U tých, ktorí jazdia bez autopilota a bez našich prvkov aktívnej bezpečnosti, sme zaregistrovali jednu nehodu za každých 978 tisíc najazdených kilometrov. Pre porovnanie, najnovšie údaje NHTSA ukazujú, že v Spojených štátoch amerických dochádza k dopravnej nehode každých 484 000 míľ,“ informovala spoločnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies