Opäť je to tu! Rokujú o zavedení záchytiek pre ľudí pod vplyvom omamných látok

NETKY.SK • 27 September 2020, 11:09 • 2 min
Opäť je to tu! Rokujú o zavedení záchytiek pre ľudí pod vplyvom omamných látok

V minulosti boli tieto zariadenia samozrejmosťou, no dnes sú ľudia pod vplyvom alkoholu odvážaní do nemocníc.

slovakia

left justify in out

Bratislava - Snaha o opätovné vytvorenie záchytiek sa v spoločnosti spomína už dlho a často. Ak je totiž na ulici pod vplyvom alkoholu, polícia ho nemá kam odviesť, keďže záchytky už neexistujú. A tak takýto ľudia často končia v nemocniciach, kde sú neraz agresívni.

 

Teraz o tom rokujú zástupcovia ministerstva vnútra a ministerstva zdravotníctva. Diskutujú o otázke zriadenia protialkoholických záchytných izieb. Zapojené sú aj obecné a mestské polície. TASR to prezradila Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR. Malo by sa tak prispieť k zvýšeniu bezpečnosti občanov, ale aj majetku. Pomohlo by to však aj samotným alkoholikom, ktorým by nehrozilo zamrznutie na ulici či otrava alkoholom.

 

 

 

„Ministerstvo zdravotníctva vníma potrebu riešiť otázku záchytných izieb, pretože ľudia pod vplyvom alkoholu sú často zvážaní do nemocníc, kam v konečnom dôsledku nepatria, a nie zriedka sú agresívni,“ doplnilo Ministerstvo zdravotníctva SR. 

 

Požiadavku prinieslo Združenie náčelníkov obecných a mestských polícií Slovenska na júnovom zasadnutí Rady vlády SR pre prevenciu kriminality. Rezort zdravotníctva poukázal na to, že problematika si vyžaduje komplexnosť riešení. „Finálne riešenie teda má byť konsenzom všetkých zainteresovaných,“ doplnili s dôvetkom, že zatiaľ ide len o diskusie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona