Predbežnú škodu na snehom zničenej škole v Uble vyčíslili na takmer 65-tisíc eur

NETKY.SK • 16 Január 2017, 18:24 • 2 min
Predbežnú škodu na snehom zničenej škole v Uble vyčíslili na takmer 65-tisíc eur

UBĽA – Predbežná škoda na budove základnej školy v obci Ubľa v Sninskom okrese, kde sa v piatok (13.1.) pod váhou snehu prelomila na jednom z pavilónov objektu strecha, je takmer 65.000 eur s DPH. TASR o tom dnes informovala starostka obce Nadežda Sirková. Majetok je podľa jej slov poistený. V prípade potreby by v rámci havarijného stavu chcela požiadať aj o dotáciu z ministerstva školstva.

slovakia

left justify in out

Pri vyčísľovaní predbežnej sumy škôd vychádzali z projektovej dokumentácie. Ako tvrdí Sirková, budú musieť urobiť novú strechu, zabezpečiť betónový veniec, rovnako fasádu, ktorá je zničená na niektorých miestach. Do tried a chodby podľa jej slov zatiaľ nezateká.

 

Dnes v škole vyhlásili riaditeľské voľno. Podľa slov starostky učitelia od rána prenášali lavice, výpočtovú techniku a učebné pomôcky do tried v ostatných pavilónoch. "Zajtra (17.1.) začíname normálne s vyučovacím procesom. Táto budova je odstavená až do úplnej opravy a rekonštrukcie," doplnila.

 

Budovu plne organizovanej školy z roku 1960 kompletne zrekonštruovali pred piatimi rokmi. V súčasnosti ju navštevuje 75 žiakov aj z ďalších siedmich obcí, keďže Ubľa je spádovou samosprávou.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies