Cvičenie je dôležitou súčasťou udržiavania fyzickej kondície a zdravia, a to aj bez návštevy posilňovne

NETKY.SK • 1 September 2023, 20:37 • 2 min
Cvičenie je dôležitou súčasťou udržiavania fyzickej kondície a zdravia, a to aj bez návštevy posilňovne

Mnohí ľudia sa však môžu cítiť odrádzaní z dôvodu nedostatku času, zariadenia alebo motivácie. Našťastie existuje mnoho jednoduchých cvičení, ktoré môžete robiť pohodlne doma. Tu sú niektoré z nich

slovakia

left justify in out

Skoky na mieste: Skoky na mieste sú skvelým spôsobom, ako zvýšiť srdcovú frekvenciu a spáliť kalórie. Stačí stáť na pevnom povrchu a vyskočiť do vzduchu, pričom sa snažte zdvihnúť kolená k brušku.

Plank: Plank je výborným cvičením na posilnenie core svalov. Položte sa na zem s tvárou nadol a potom sa oprete na predlaktiach a špičkách noh. Držte telo v rovine a snažte sa vydržať túto pozíciu čo najdlhšie.

Drep: Drepy sú skvelým cvičením na posilnenie stehenných a sedacích svalov. Postavte sa do širokého stojanu a pomaly sa ohybajte v kolenách, akoby ste sadali na neviditeľnú stoličku. Držte chrbát rovno a kolena by nemali prekročiť hranicu špičiek topánok.

Výpady: Výpady sú ideálne na posilnenie svalov na nohách. Postavte sa vzpriamene a urobte krok vpred, pričom zohnete prednú nohu v 90-stupňovom uhle. Potom sa vraťte do východiskovej pozície a opakujte to isté s druhou nohou.

Pomalé brušáky: Ležte na chrbte so zdvihnutými nohami a rukami položenými za hlavou. Pomaly sa zdvíhajte do polosedu a potom sa znovu pomaly vráťte na zem. Dôležité je kontrolovať pohyb a neťahať sa pomocou krku.

Yoga alebo tai chi: Pokiaľ hľadáte cvičenia, ktoré zlepšia vašu flexibilitu a uvoľnia myseľ, siahnite po joge alebo tai chi. Existuje mnoho online kurzov a videí, ktoré vám môžu pomôcť získať základné techniky.

Jazda na bicykli: Ak máte doma stacionárny bicykel alebo cestovný bicykel, môžete si vytvoriť krásnu tréningovú rutinu jazdy na bicykli, čím zlepšíte svoju kardiovaskulárnu kondíciu.

Nezabudnite pred cvičením na rozohriatie a po cvičení na strečing, aby ste predišli zraneniam a zlepšili svoju pružnosť. Cvičte pravidelne, a uvidíte, že aj jednoduché domáce cvičenia môžu mať výrazný pozitívny vplyv na vaše zdravie a kondíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies