Vláda nesúhlasí s odvolaním ministra práce Krajniaka

NETKY.SK • 3 November 2021, 15:25 • 2 min
Vláda nesúhlasí s odvolaním ministra práce Krajniaka

BRATISLAVA - Vládny kabinet sa vyjadril k odvolaniu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka z funkcie.

slovakia

left justify in out

Vládny kabinet dnes prijal nesúhlasné stanovisko k odvolaniu Milana Krajniaka. Návrh na odvolanie iniciovali opoziční poslanci Národnej rady (NR) SR. Podali návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi práce Milanovi Krajniakovi. Dôvodom sú milióny eur z pandemickej pomoci, ktoré mal štát poslať schránkovým firmám.

 

img

 

Poslanci Ján Richter (Smer-SD) a Erik Tomáš (nezaradený) na Facebooku uviedli, že podali návrh na odvolanie Krajniaka z funkcie. "Minister práce Milan Krajniak doteraz nevyvodil osobnú zodpovednosť za to, že úrad práce poslal pravdepodobne až 24 miliónov eur zo štátnej prvej pomoci schránkovým firmám," odôvodnil Richter. Krajniakovi však vyčítajú napríklad aj rušenie sociálnych opatrení.

 

Prečítajte si: Kolotoč odvolávaní ministrov bude pokračovať! Opozícia žiada hlavu Milana Krajniaka

 

"Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak nesie rozhodujúcu mieru zodpovednosti za systematický rozklad základných pilierov sociálneho štátu na Slovensku zo strany súčasnej vlády a koalície," konštatujú v odôvodnení návrhu.

 

O návrhu opozície na odvolanie Krajniaka z funkcie ministra práce majú poslanci rokovať v stredu po hlasovaní o 17:00.  

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies