Rím aj Vatikán otvárajú najväčšie turistické atrakcie

NETKY.SK • 1 Jún 2020, 14:01 • 2 min
Rím aj Vatikán otvárajú najväčšie turistické atrakcie

RÍM - V pondelok po troch mesiacoch opätovne otvorili Vatikánske múzeá a pred jednou z najvýznamnejších turistických atrakcií sveta sa hneď vytvoril dlhý rad návštevníkov s rúškami.

slovakia

left justify in out

Ľudia stáli v rozostupoch a každému jednému odmerali teplotu, než si mohli ísť prezrieť vnútorné priestory vrátane slávnej Sixtínskej kaplnky. Návštevníkov prišla krátko pozdraviť aj riaditeľka múzeí Barbara Jattaová.


V Ríme rovnako otvorili brány veľké turistické atrakcie, medzi nimi aj známe Koloseum. Pred ním sa však zjavne v prvý deň zhromaždilo viac televíznych štábov ako samotných turistov.

 


Taliansko plánuje v stredu znovu uvoľniť niektoré opatrenia súvisiace s pandémiou s cieľom podporiť turizmus, ktorý tvorí približne 13 percent HDP krajiny. Taliani sa budú môcť po krajine voľne pohybovať a návštevníci z Európskej únie nebudú musieť absolvovať povinnú karanténu.

 


Napriek týmto snahám presadzujú niektoré regionálne vlády možnosti monitorovania či testovania turistov, aby si boli istí, že nie sú nakazení koronavírusom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies